Vesti

Lotus Type 130 – prvi britanski potpuno električni hiper automobil!

Zvaničnici kompanije Lotus potvrdili da rade na ovom modelu!

Lotus Type 130
1.17KPregleda

Glasine koje smo imali prilike da čujemo ranije sada su i zvanično potvrđene. Naime, predstavnici kompanije Lotus su zvanično potvrdili da britanski proizvođač radi na svom prvom hiper automobilu, te je danas na Sajmu automobila u Šangaju objavljena i prva tizer fotografija tog modela.

Lotus Type 130

Predstavnici britanskog proizvođača su napomenuli da će taj automobil biti u potpunosti nov, te da će nositi ime “Type 130”. Detalji o samom autotomobilu su ograničeni, ali se za sada sa sigurnošću zna da će on imati potpuno električni pogonski sklop.

Tizer fotografija nam otkriva da će ovaj model imati upečatljiv spoljašnji dizajn. Kako prenosi Car Advice, Type 130 će biti otprilike iste dužine kao Lotus Evora, ali će biti znazno širi od njega. Na fotografiji vidimo i “simulaciju” vazduha koji prolazi preko karoserije automobila. To znači da će fokus biti usmeren i na njegovu aerodinamiku.

Lotus Type 130 će biti baziran na jedinstvenoj, jednodelnoj šasiji izrađenoj od ugljenikovih vlakana. Elektromotori će pokretati sva četiri točka, a baterija će biti smeštena direktno iza putnika. Pretpostavlja se da će Lotus Type 130 razvijati najmanje 1.000 konjskih snaga. Takođe, na mestu tradicionalnih bočnih retrovizora naći će se kamere koje će se “uvlačiti” u karoseriju.

Nekoliko modela kompanije Lotus je u svom imenu imalo reč “Type”. Automobil će biti predstavljen krajem ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery