Vesti

Počela serijska proizvodnja modela Škoda Scala!

Počela serijska proizvodnja

Škoda Scala
2.55KPregleda

Sa fabričke trake postrojenja Mlada Boleslav u Češkoj, juče su sišli prvi serijski primerci modela Škoda Scala. 

Škoda Scala

Prvi kompaktni hečbek model baziran na Volkswagenovoj MQB-A0 platfromi, Scala, predstavljen je krajem prošle godine. Škoda Scala nije samo indirektna zamena za mode Rapid Spaceback. Ona je ujedno i prvi pravi pokušaj češkog proizvođača da se probije u i te kako konkurentnom C segmentu.

Kada bude lanisrana na tržište, Scala će se prodavati sa pet varijanti agregata sa trubo punjačem čija izlazna snaga varira od 89 do 148 konjskih snaga. Kupcima će biti dostupna tri benzinska agregata, a to su: uvodni trocilindarski TSI agregat zapremine 1 litar koji razvija 94 konjskih snaga, zatim trocilindarski TSI agregat zapremine 1 litar koji razvija 113 konjskih snaga i najsnažniji četvorocilindarski TSI agregat radne zapremine 1,5 litara koji razvija 148 konjskih snaga.

U ponudi će biti i četvorocilindarski TDI agregat zapremine 1,6 litara koji razvija 113 KS i 250 Nm obrtnog momenta, a tu je i jednolitarska G-Tec pogonska jedinica koja razvija 89 KS, a koju pokreže prirodni gas (CNG).  Od menjača će biti dostupni petostepeni i šestostepeni manuelni i sedmostepeni automatski. Kao opcija će biti dostupna “Sport Chassis Control” sa Normal i Sport modom vožnje.

Više detalja o ovom modelu možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery