Vesti

Počela je proizvodnja modela SSC Tuatara!

Prvi model će biti dostavljen već u narednim mesecima…

SSC Tuatara
686Pregleda

Skoro godinu dana nakon premijere u Pebl Biču u Kaliforniji, počela je proizvodnja modela SSC Tuatara u Ričlendu u Vašingtonu.

SSC Tuatara

Prvi primerak ovog modela je gotovo u potpunosti završen, te se sada vrše testovi na stazi. Cilj tih testova je naravno da se svi uvere da sve radi onako kako treba. To vozilo će biti dostavljeno svom novom vlasniku tokom trećeg kvartala ove godine, a ubrzo nakon njega će biti dostavljeni i ostali primerci.

Dizajn karoserije od ugljenikovih vlakana modelu SSC Tuatara daje koeficijent otpora vazduha od svega 0.279. Predstavnici kompanije SSC navode da je to “najmanji koeficijent otpora vazduha u odnosu na sve druge serijske hiper automobile”. Ispod karoserije od ugljenikvoih vlakana krije se 5.9-litarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 1.750 KS. Jedina stvar koja je potrebna da bi se ta brojka zaista postigla jeste gorivo E85. Naime, kada je u rezervoaru 91-oktanski benzin, snaga je manja za oko 400 KS. Čak i tako, model SSC Tuatara je snažniji od velikog broja ostalih hiper automobila. Agregat je povezan sa sedmostepenom transmisijom.

SSC Tuatara

SSC i dalje podatke o performansama drži sakrivene. Međutim, predstavnici tog proizvođača su naveli da bi Tuatara mogao postići brzinu od 483 km/h (300 mph). Ta magična barijera je, kad je brzina u pitanju, cilj i kompanija Koenigsegg i Hennessey. Bugatti je odlučio da to više nije prioritet.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery