Vesti

Aston Martin će ograničiti proizvodnju modela DBX na 5.000 primeraka godišnje!

Ubrzo će se modelu DBX pridružiti i novi Lagonda model

Aston Martin DBX
1.44KPregleda

Aston Martin će proizvodnju najavljenog krosover modela DBX ograničiti na svega 5.000 primeraka godišnje. Razlog za to je taj što britnaski brend želi da se osigura da će za tim modelom uvek vladati potražnja.

Aston Martin DBX

Naime, premijerom modela DBX će drastično porasti proizvidnja, ali i prodaja automobila britanskog brenda. Međutim, predstavnici kompanije žele da budu sigurni da će potražnja za njegovim modelima uvek biti veća od ponude.

“Namerno smo ograničili proizvodnju na 5.000 jedinica godišnje. Iz jednostavnog razloga. Želimo da potražnja za modelom DBX uvek bude velika. Dešavalo se da se nakon premijere nekog modela kompanije suoče sa velikom potražnjom, te povećaju kapacitet proizvodnje. Kada ima previše istih automobila na ulicama, potražnja za tim istim modelom ima tendenciju da opadne. Ne želimo da se to desi i nama sa modelom DBX”, rekao je Endi Palmer. “Kapacitet našeg postrojenja je 5.000 jedinica godišnje, kada radi samo jedna smena. Upravo toliko modela ćemo i praviti na godišnjem nivou. Ne više od toga.”, dodao je izvršni direktor britanskog proizvođača.

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX će privući brojne nove klijente kompaniji. Međutim, kako je naveo Palmer, velika potražnja za tim modelom vlada i među ljudima koji već poseduju Aston Martin modele.

Nakon što DBX stigne na tržište, Aston Martin će privesti kraju i radove na novom Lagonda modelu. Nakon toga će se on proizvoditi uporedo sa modelom DBX. Plan britanskog proizvođača je da godišnje proizvodi oko 7.000 primeraka modela DBX i Lagonda. Prema tome, zajedno sa postojećim GT modelima, Aston Martin će godišnje proizvoditi oko 14.000 automobila.

Prema rečima Palmera, proizvodnja većeg broja vozila bi dovela do toga da kompanija izgubi svoj premijim status.

Aston Martin DBX

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery