Vesti

Toyota predstavlja svoje sportske adute na „Goodwood“ festivalu brzine!

PR Saopštenje

Toyota GR Supra
1.59KPregleda

Najbolji trkački, reli i putnički automobili kompanije Toyota doprineće spektaklu Goodwood festivala brzine sledeće nedelje. Goodwood festival brzine održava se od 4. do 7. jula.

Toyota GR Supra

Godišnja proslava automobilizma i moto sporta, poznatija kao Goodwood festival brzine održava se sledeće nedelje. Ona privlači hiljade obožavatelja na istorijsko imanje Goodwood na jugu Engleske. Tamo će Toyota predstaviti potpuno novu Toyotu GR Supra. I to u trci, vožnji na putu i čak prilagođenoj drifting specifikaciji.

Novi GR Supra GT4 koncept po prvi put će biti u akciji na čuvenom brežuljku. Voziće ga automobilista TOYOTA GAZOO tima Majk Konvej. Pojavljivanje modela GR Supra GT4 u Goodwoodu dolazi nakon njegovog svetskog debija na Salonu automobila u Ženevi 2019. godine. On je tamo predstavljen kao studija o tome kako bi se novi GR Supra mogao razviti. I to kao pristupačan predlog za auto sport i GT4 takmičenja.

Standardna Toyota GR Supra takođe će učestvovati na festivalu

Ona se vraća na scenu sa svoje svetske premijere u javnoj vožnji prošle godine. Ovog puta neće biti prerušavanja jer najavljuje svoj dugo očekivani dolazak na evropske puteve kasnije ove godine. Za upravljačem će opet biti glavni inženjer Tetsuia Tada. Sportski genije je vodio preporod legendarne Supre i takođe je stvorio Toyotu GT86 Coupe. 

Dodajući još jednu dimenziju GR Supra iskustvu u Goodwoodu, Toyota GR Supra Drift od HKS-a će debitovati u Live Action Areni. Kreiran od strane specijalista HKS-a, njime će upravljati Nobuteru Taniguchi. Reč je o jednom od najvećih japanskih drifting zvezda. Posebne karakteristike ovog automobila od 700 KS su HKS GTIII-4R turbo sistem, HKS HIPERMAX sistem oslanjanja, Endless Racing kočnice i Yokohama Advan točkovi i pneumatici.

Vodeća atrakcija motosporta na Toyotinom štandu biće Toyota broj 8 TS050 Hybrid, kojeg su vozili u pobedi na ovogodišnjoj trci 24 časa Le Man Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima i Fernando Alonso. 

Druga uzastopna pobeda na svetski poznatoj trci bila je deo sezone FIA World Endurance Championship-a (FIA Svetskog šampionata izdržljivosti) u kojoj je TOYOTA GAZOO Racing osvojio svetsku titulu i za najboljeg vozača i najboljeg proizvođača.

Biće predstavljen pored specijalno projektovanog Hiluxa koji je pobedio na Dakar reliju 2019. godine u okviru TOYOTA GAZOO Racing South Africa i repliku Yaris WRC-a koji već ima tri pobede na ovogodišnjem FIA svetskom reli šampionatu. 

Takođe će biti predstavljen i GR Supra VLN Edition. Ovaj model je uspešno završio svoj automobilski debi na ovogodišnjoj 24-časovnoj trci u Nirburgringu. Njega je vozila posada čiji je član bio i predsednik Toyota Motor Corporation Akio Toyoda. Automobil će biti prikazan sa svim oštećenjima karoserije, koja svedoče o iscrpljujućim zahtevima trke na legendarnom krugu u Nemačkoj. 

Direktan doprinos TOYOTA GAZOO Racinga razvoju Toyotinih putničkih automobila će takođe biti istaknut sa GR Supra, Yaris GRMN i Corolla GR Sport koji je predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2019. godine. 

Toyota Corolla

Pored zvaničnog učešća Toyote na festivalu, biće i nekoliko drugih istorijskih automobila koji su samostalno prijavljeni. To uključuje neke od najslavnijih Celica svetskih reli vozila iz 1980-ih i 90-ih, AE86 Corolla rallying kupe i Toyota TF108 Formula 1 iz 2008. godine.

PR Saopštenje: Toyota

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery