Vesti

Peugeot 508 SW – dokaz da su porodični karavan automobili još uvek aktuelni!

Pariz 2018

6.9KPregleda

Peugeot 508 SW je novi model iz segmenta D karavan modela, a stigao je kako bi pomrsio konce modelima poput VW Passat Variant, Opel Insignia Sports Tourer ili Škoda Superb Combi.

Novi 508 SW je potpuno novi karavan model koji, iako je praktičniji, deli dizajn i stil sa modelom 508, koji je do sada dobio brojne pozitivne kritike. Kao što već znate, SW u imenu ovog modela označava „Sports Wagon“, odnosno znači da je reč o sportskom karavan automobilu.

Naime, model 508 SW je za samo 3 cm duži od sedan modela, ali zahvaljujući dužem krovu ima više prostora za prtljag, te zapremina prtljažnika iznosi 530 litara. Ako se pak obore zadnja sedišta zapremina se povećava na ogromnih 1.780 litara, što je skoro jednako zapremini prtljažnika koju ima Volkswagen Touareg.

Još jedna pozitivna strana karavan modela jeste to što putnici na zadnjoj klupi imaju više prostora za glave, što nije slučaj sa sedan modelom. Potencijalni kupci koji žele da kupe ovaj model, a ne žele da čekaju mogu već naručiti model sa oznakom First Edition koji je baziran na najskupljoj varijanti modela 508 SW, a reč je o verziji koja nosi oznaku GT.

Cena još uvek nije zvanično saopštena, ali verujemo da ona neće biti mala, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je ovaj model (First Edition) opremljen jedinstvenim felnama veličine 19 cola, ambijentalnim osvetljenjem, Nappa kožom, kamerom sa noćnim vizirom, ekranom osetljivim na dodir veličine 10 inča, kao i premijum Focal audio sistemom.

Naime, na svom štandu, Peugeot je izložio verzije ovog modela sa oznakama Allure, GT Line i GT. Tu je čak i 508 SW Hybrid koji ispod haube krije PureTech benzinski agregat radne zapremine 1,6 litara i elektromotor koji ukupno razvijaju 222 konjske snage. Tu je i baterija kapaciteta 80 kilovat-sati zahvaljujući kojoj ovaj model samo na električnu energiju može preći i do 40 kilometara.

Da li vam se dopada ovaj novi karavan model iz Francuske?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery