Vesti

Osvežena Honda NSX predstavljena i evropskoj javnosti!

Pariz 2018

920Pregleda

Honda/Acura NSX je mašina sa izvanrednim performansama, a tri godine posle zvanične premijere ovaj model je osvežen te izgleda još impresivnije. Premijerno je predstavljena ovog leta u Kaliforniji, a sada je stigla i u Pariz.

Najveće vizuelne promene na spoljašnjem dizajnu automobila predstavljaju okvir maske, prednja mrežica i izlazna mrežica zadnjeg branika koje su sada restilizovane i dobile nove tretmane sjaja, kao i opcioni spoljni spojler od ugljenikovih vlakana. Takođe, NSX je dobio „Termal Orange Pearl“ boju uz kočiona klešta i prednju masku u istoj nijansi.

Osvežena Honda NSX je dizajnirana tako da bude uzbudljivija na stazi, ali i da bude još udobnija za svakodnevnu vožnju. Iako te dve stvari obično isključuju jednu drugu, inženjeri kompanije su uspeli da postignu svoj cilj.

Promene u enterijeru su ogarničene na to što je kabina sada dobila dodatnu crvenu i indigo plavu kožu i alkantaru.

Kada je reč o mehanizaciji, moramo da pomenemo da je Honda NSX za 2019. godinu opremljena većim stabilizatorskim šipkama zahvaljujući kojima je automobil za 26% čvršći napred i za 19% pozadi.

Kako bi ove mehaničke promene mogle biti primenjene, unapređen je i pogon na svim točkovima, kao i na vešanju i upravljanju. Iz kompanije navode da je kao rezultati ovih modifikacija, vožnja udobnija.

Kada je reč o performansama, twin-turbo V6 agregat ovog modela, koji ima radnu zapreminu 3,6 litara, opremljen je unapređenim brizgaljkama goriva, i filterom čestica, ali su i turbo punjači unapređeni kako bi ispunjavao Euro 6d-TEMP standarde.

Osvežena Honda NSX je počela da se proizvodi tokom avgusta ove godine, a prvi primerci će kupcima biti dostavljeni pre početka sledeće godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery