Vesti

Debitovala nova Mercedes A-Klasa u sedan varijanti!

Pariz 2018

987Pregleda

Na sajmu automobila u Parizu, debitovala je i nova A-klasa u sedan varijanti.

Luksuzno, u sferi automobilske industrije se nekada poistovećavalo sa veličinom automobila. Međutim, ovih dana vodeći proizvođači automobila sve više pažnje posvećuju svojim manjim modelima, koje se trude da opreme što luksuznije. Sve to sa ciljem da se privuku mlađi kupci, ali i sa ciljem da vozače tih automobila učine srećnima čak i kada se oni nađu u najvećim saobraćajnim gužvama.

Mercedes je po mišljenju mnogih jedan od proizvođača koji je najviše usmeren ka tome. Naime, ovaj nemački gigant stalno proširuje svoju gamu novim modelima, među kojima je i B-Klasa koja je takođe premijerno predstavljena na Sajmu automobila u Parizu, a tu je i ovaj, novi sedan A-klase.

Naime, smešten između modela poput CLA, novog GLA i hečbek modela A-Klase, novi kompaktni sedan zauzima mesto koje je nekada pripadalo C-Klasi, koja je, u skladu sa trendovima, svakom novom generacijom postajala sve veća. To je ostavilo mesta pri dnu game za kompaktni sedan koji poseduje luksuznu opremu i najnoviju tehnologiju.

U to se ubraja novi MBUX infotejnment sistem, koji je debitovao na najmanjem modelu Mercedesove game, novoj A-klase u hečbek verziji. On se sastoji od ekrana digitalne instrument table i ekrane infotejnment sistema, a njemu se pristupa putem glasovnih komandi, „touchpad-u“ ili dodirom, a tu je i tzv. head-up ekran. Sve to je doprinelo tome da nova A-Klasa bude pravi mali „tehnološki centar“, uprkos tome što je dugačak svega 4.549 mm.

To je manje od C-Klase od kada je lansirana njena W203 generacija početkom milenijuma.

Navodi se da ovaj model poseduje četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa trubo punjačem koji razvija 188 konjskih snaga (140 kW) i 300 Nm obrtnog momenta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery