Sajam automobila u Ženevi

Peugeot 508 Sport Engineered – lav koji je pokorio Ženevu!

Pogon na svim točkovima, od 0 do 100 km/h za 4,3 sekundi!

Peugeot 508 Sport Engineered
2.72KPregleda

Na Sajmu automobila u Ženevi, Peugeot je pored nove generacije modela 208, predstavio i koncept model po imenu Peugeot 508 Sport Engineered.

Naime, još u oktobru prošle godine, odeljenje Peugeot Sport je najavilo da će početi sa radom na liniji performantih elektrifikovanih modela. Koncept Peugeot 508 Sport Engineered predstavlja uvid u to kako će izgledati budućnost elektrifikovanih, performatnih vozila sa značkom lava. Tako su bar naveli predstavnici francuskog proizvođača.

Peugeot 508 Sport Engineered je baziran na modelu 508 Hybrid. Njegovo „srce“ je PureTech 200 agregat koji je uparen sa elektromotorom koji razvija 110 konjskih snaga i koji šalje snagu na prednje točkove. Drugi elektromotor, koji razvija 200 konjskih snaga je smešten pozadi i pokreće zadnju osovinu. To nas dovodi do ukupne snage od 400 „konja“ i 500 Nm obrtnog momenta.

Predstavnici kompanije Peugeot navode da ovaj model zahvaljujući ovom pogonu iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 4,3 sekundi. Takođe se navodi da je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Navodi se i da ovaj model četvrtinu milje (400 metara) može da pređe za 12,5 sekundi. Ovaj sedan poseduje i bateriju kapaciteta 11,8 kWh zahvaljujući kojoj sa jednim punjenjem može da pređe do 50 kilometara samo na električnu energiju.

Kako bi ovaj pogonski sklop bio “potpun”, Peugeot je spustio vešanje i unapredio upravljanje. Tu su i prednji kočioni diskovi prečnika 380 mm. Montirani su i Michelin Pilot Sport 4S pneumatici dimenzija 245/35 R20.

Sve ove modifikacije su praćene i promenama na dizajnu. Više o tome možete pročitati ovde.

Samo se nadamo da će Peugeot odlučiti da ovaj koncept što pre pusti u serijsku proizvodnju!

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery