Vesti

Otkazana proizvodnja modela Range Rover SV Coupe!

Mere štednje uzimaju svoj danak

Range Rover SV Coupe
730Pregleda

Kompanija Jaguar Land Rover je danas i zvanično potvrdila da je proizvodnja modela Range Rover SV Coupe otkazana. Po svemu sudeći, JLR želi da uštedi novac, te je konstruisanje ove luksuzne verzije sa tri vrata SUV modela finansijski neisplativo.

Range Rover SV Coupe

Land Rover je model Range Rover SV Coupe premijerno predstavio na ženevskom sajmu automobila prošle godine. Tada je najavljeno da će biti proizvedeno 999 primeraka ovog modela. Takođe je planirano i da svaki od primeraka košta po 300.000 dolara. 

„Teška srca moramo da informišemo naše klijente da model Range Rover SV Coupe neće stići do proizvodne trake“, navodi se u saopštenju kompanije. Predstavnici kompanije su naveli i da razlog otkazivanja proizvodnje nije mala potražnja. Međutim, nije objavljen podatak o tome koliko ljudi je već rezervisalo ovaj model.

Ova odluka je verovatno posledica mera štednji. Naime, JLR želi da smanji svoje troškove za čak 2,85 milijardi dolara. Zbog toga će i bez posla ostati 4.500 ljudi. Ove mere štednje su posledica smanjene potražnje u Kini, nesigurnost zbog Bregzita i slabija prodaja dizelaša. 

Range Rover SV Coupe

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery