Vesti

Mercedes-Benz E55 AMG – najelegantniji drift automobil na svetu

Tjuning

Mercedes-Benz E55 AMG
871Pregleda

Transformacija vozila u drift automobil zahteva puno vremena, novca, strpljenja i možda najvažnije, solidnu mašinu sa pogonom na zadnjim točkovima za početak. Ali šta reći za Mercedes-Benz E55 AMG, koji je transformisan u vozilo za drift vožnju?

Mercedes-Benz E55 AMG

Naime, jedan čovek je svoj Mercedes-Benz E55 AMG transformsiao u pravu mašinu za drift. Kao što možete pretpostaviti, ovaj automobil je prošao kroz brojne modifikacije.

S obzirom da E-klasa nije klasičan drift automobil, njegov vlasnik je morao puno da improvizuje. U tome mu je pomogao drugar koji je izvršni direktor kompanije koja se bavi prodajom delova za evropske automobile.

Ovaj Mercedes-Benz E55 AMG je opmreljen hidrauličnom ručnom kočnicom i dugmićima menjača na Momo volanu. TU je i KW vešanje, veći diferencijal i pregršt ručno napravljenih komponenti.  

Njegov vlasnik je otišao toliko daleko da je zadržao sisteme za bezbednost. Međutim, on može da ih zaobiđe. Prema tome, automobil može da proklizava kada god to njegov vozač hoće, a onda, na putu do kuće, preko prekidača može biti uključen i ABS i drugi sistemi.

Da, ovaj Mercedes-Benz E55 AMG je i dalje legalan za vožnju na javnim putevima. On i dalje poseduje klimu, sedišta sa grejačima i slične stvarčice koje ga čine limuzinom.

Ispod njegove haube se i dalje krije V8 agregat zapremine 5,4 litara povezan sa petostepenim automatskim menjačem.

Ovo je gotov projekat, te je prirodno da vlasnik ovog modela traži nov automobil na kojem će raditi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery