Vesti

Nema ničeg „osnovnog“ na uvodnoj verziji modela Mercedes-AMG GT 43 4-Door Coupe!

Pariz 2018

1.6KPregleda

Mercedes-AMG GT 4-Door ne bi mogao da prođe neopaženo ni da mu život zavisi od toga. Bez ikakve sumnje je reč o jednom od najupečatljivijih automobila sa petoro vrata na tržištu u ovom trenutnku, a ni njegove performanse ne zaostaju za njegovim izgledom.

Uvodni model, čije puno ime glasi Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-door Coupe, prodavaće se po ceni od 95.259,50 evra u Nemačkoj. Za taj novac kupci dobijaju automobil sa rednim šestocilindarskim agregatom radne zapremine tri litara sa turbo punjačem, koji razvija 362 konjske snage i 500 Nm obrtnog momenta.

Agregat je u toj konfiguraciji povezan sa devetostepenim automatskim AMG Speedshift TCT menjačem preko kojeg se, uz 4Matic+ sistem, snaga šalje svim točkovima. Zahvaljujući svemu tome, ovaj „uvodni“ model od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 270 km/h, što nimalo nije loše. Ni ekonomičnost ovom modelu nije strana zahvaljujući EQ Boost tehnologiji.

Prema tome, ni ne čudi to što je Mercedes odlučio da u Pariz sa sobom povede i ovaj model. Za kamere je pozirao primerak u Jupiter Red crvenoj boji sa upečatljivim felnama, zatamnjenim staklima i enterijerom koji je u potpunosti orijentisan ka vozaču i njegovim potrebama. Tu su i sportska sedišta puna šavova u boji koji pružaju vizuelni kontrast.

Po svemu sudeći, ovaj uvodni model će se prodavati samo na evropskom tržištu, dok će skuplje varijante sa oznakama GT 53, GT 63 i GT63 S biti dostupni i na drugim tržištima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery