Vesti

Opel u sve boljoj poziciji!

Do 2024. godine će svaki automobil u gami imati i elektrifikovanu verziju!

Opel Corsa
1.36KPregleda

Pre nego što ga je kupila PSA grupacija, Opel se suočavao sa brojnim problemima. Najveći od tih problema je bilo to što je taj brend na godišnjem nivou bio u gubitku od oko milijardu evra. Veliki problem je bilo i to što brend iz Riselshajma nikako nije mogao da se uskladi sa standardima Evropske Unije o emisiji štetnih gasova.

Opel Corsa

Sada, dve godine kasnije, Opel je i profitabilan i ima jasan plan o tome kako da smanji emisiju štetnih gasova na svojim modelima. To je rekao izvršni direktor komapnije Majkl Lohšeler.

Ipak, i pored toga, na kraju prošle godine, emisija štetnih gasova sa automobila nemačkog brenda je bila daleko veća nego emisija automobila glavnih brendova PSA grupacije, Peugeot i Citroen. Naime, modeli kompanije Opel su emitovali 126 g/km CO2, dok su automobili francuskih brendova emitovali 108 g/km. Sada je cilj komapnije Opel da emisiju štetnih gasova spusti na 94 g/km.

Način na koji će ova kompanija to pokušati da ostvari jeste da odbaci platformu GM-a. Takođe, biće uvedene nove električne i pluig-in hibridne verzije najpopularnijih automobila te kompanije.

Opel Corsa

„Novi modeli bazirani na platformi PSA grupacije imaju daleko manju emisiju CO2. Pored toga, elektrifikujemo našu gamu. Ispunjavaćemo sve standarde već od sledeće godine“, rekao je Lohšeler.

Na kraju 2018. godine veći broj modela kompanije Opel je bio baziuran na platformi GM-a. Tu se ubrajala i Corsa, ali i Astra, Mokka X, Insignia, Adam i Zafira. Prosečna težina automobila je bila 1.345 kilograma. Automobili brendova Peugeot su bili teški 1.245 kilograma i Citroen 1.204 kilograma.

Do kraja 2020. gama nemačkog brenda će izgledati znatno drugačije. Naime, već je predstavljena nova Corsa i Corsa-e bazirana na CMP platformi PSA grupacije. Isto će se desiti i sa modelima Grandland X i Mokka X. Do 2024. godine Opel će u svojoj gami imati elektrifikovanu verziju svakog od svojih modela.

Prema tome, slobodno možemo reći da je Opel krenuo putem oporavka i svetle budućnosti.

Opel Corsa

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery