Vesti

Opel će do 2021. godine lansirati osam novih, elektrifikovanih modela!

Do 2024. godine će svi modeli imati i hibridnu, ili potpuno električnu varijantu

Opel Corsa
1.78KPregleda

Opel planira da pre kraja 2021. godine na tržište plasira osam elektrifikovanih vozila! Tako su bar najavili predstavnici kompanije.

Opel Corsa

Naime, predstavljanje novih, elektrifikovanih modela je deo “PACE!” plana nemačke kompanije. Po tom planu, celokupna gama bi trebalo da bude elektrifikovana do 2024. godine.

“Elektrifikovaćemo celu gamu do 2024. godine. Budući modeli će se na tržištu pojaviti nakon modela e-Corsa i Grandland X Hybrid4”, rekao je šef nemačkog proizvođača, Mihael Lohšeler.

Dva od tih osam vozila će biti elektrifikovana varijanta modela Vivaro, i potpuno električni naslednik modela Mokka X. Pored toga, Opel će lansirati i elektrifikovane varijante modela Combo i Combo Life. Jedan od tih osam modela će biti i električna varijanta modela Opel Zafira Life.

Opel Corsa

Jedno i te kako važno vozilo kompanije Opel će biti nova generacija modela Astra. Očekuje se da i ona dobije potpuno električnu varijantu.

“Takva gama će nam omogućiti da ispunimo sve standard po pitanju emisije štetnih gasova u Evropi”, rekao je Lohšeler. “Elektromobilnost je važna strategija po pitanju emisije. Međutim, i naši moderni SUS agregati će biti eknomični i efikasni”, dodao je on.

Takođe, PSA grupacija, koja je zapravo vlasnik kompanije Opel, planira elektrifikaciju i ostalih kompanija. Tu se misli na Peugeot, DS i Citroen. Po planu te grupacije, svaki novi model lansiran od 2019. godine pa nadalje, će imati i hibridnu, ili potpuno električnu varijantu.

Opel Corsa

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery