970_250_eko
Vesti

Novi video tizer za Aston Martin DBX!

Premijera u decembru!

Aston Martin DBX
518Pregleda

Aston Martin je nedavno objavio još jedan tizer video za model DBX. Ovoga puta možemo videti dizajn njegovog prednjeg dela. Takođe, saznali smo da će DBX premijerno biti predstavljen u decembru.

Aston Martin DBX

Luksutni SUV britanskog proizvođača je svoj debi u prototip formi imao na Goodwood „Festivalu brzine“. Tada smo imali priliku da čujemo „riku“ njegovog V8 agregata.

Aston Martin DBX će biti baziran na potpuno novoj platformi britanskog proizvođača. Na istoj platformi će biti bazirani i novi, potpuno električni Lagonda modeli. Zahvaljujući saradnji sa koncernom Daimler, prvi krosover kompanije Aston Martin će imati električnu arhitekturu „pozajmljenu“ od kompanije Mercedes, ali i četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji potiče iz AMG-a.

Očekuje se da njegova ukupna izlazna snaga bude oko 503 „konja“. Isto toliko razvijaju i modeli DB11 i Vantage koji imaju isti agregat. DBX će imati i pogon na svim točkovima, a spekuliše se čak i da će on imati „Drift“ režim vožnje, kao novi Mercedes-AMG A45.

Naravno, prvi SUV kompanije Aston Martin će imati i izvanredne off-road sposobnosti. U to smo imali prilike da se uverimo gledajući pređašnje tizer video snimke.

Aston Martin DBX će zvanično biti predstavljen u decembru, a knjige porudžbina su već otvorene. Britanski proizvođač ulaže velike nade u svoj novi model, koji će, ako se vodimo primerom Lamborghini Urus, kompaniji doneti dosta novca.

Aston Martin DBX na tržišta širom sveta stiže početkom 2020. godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery