Vesti

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid na nezavršenom Gotland Ringu!

Nezavršenu stazu je prešao za samo 3 minuta i 51 sekundu!

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid
730Pregleda

Za potrebe snimanja promotivnog spota, najsnažniji SUV model kompanije Porsche, Cayenne Turbo S E-Hybrid, završio je krug na stazi Gotland Ring u Švedskoj za samo 3 minuta i 51 sekundu!

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Naime, staza Gotland Ring je još uvek u fazi izgradnje, te je prema tome asfaltom prekriven samo južni deo u dužni od 3,2 kilometara. Severni deo u dužini od 4,2 kilometara je u stvari samo šljunak. Za volanom performantnog SUV-a iz Štutgarta bio je nemački vozač i TV voditelj Tim Šrik.

Kao što možete videti na snimku ispod teksta, Cayenne Turbo S E-Hybrid se pokazao sjajno na oba terena. To je još više impresivno ako u obzir uzmemo činjenicu da ga Porsche reklamira kao ekonomično vozilo.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid ispod haube krije plug-in hibridni sistem. On se sastoji od četvorolitarskog twin-turbo V8 agregata koji razvija 542 KS i elektromotora. Elektromotor razvija dodatnih 134 KS. Prema tome, ukupna izlazna snaga ovog modela je 670 KS i 900 Nm obrtnog momenta. To prevedeno u performanse znači sledeće: Ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,6 sekundi i makismalna brzina od 295 km/h.

Za one kojima je ekonomičnost na umu (mada ne verujemo da ima takvih kada je u pitanju ovaj model), vredi napomentu da Cayenne Turbo S E-Hybrid sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju, može da pređe i do 40 kilometara. Takođe, ako se kreće samo na električnu energiju, ovaj model može postići maksimalnu brzinu do 135 km/h.

Ovaj model će se prodavati po ceni od oko 160.000 evra, dok će kupe verzija biti nešto malo skuplja.

Više detalja o ovom modelu možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery