Vesti

Novi tizer za novi Mercedes-Benz CLA

Premijera na Sajmu potrošačke elektronike (CES)

Mercedes Benz CLA Tizer
1.88KPregleda

Premijera novog Mercedes-Benz CLA je na samo dve nedelje od danas. Naravno, kompanija je već pokrenula tizer promotivnu kampanju za svoj novi sportski sedan.

Mercedes Benz CLA Tizer

Novi tizer video snimak traje svega 15 sekundi, ali je to dovoljno da vidimo sportsku siluetu modela Mercedes-Benz CLA. Možemo videti da je njegov dizajn inspirisan dizajnom modela CLS. Takođe, na video snimku možemo videti i nova LED dnevna svetla koja imaju oblik bumeranga.

Iako tizer video ne otkriva previše, tu su špijunske fotografije na osnovu kojih možemo predviteti kako će izgledati serijska verzija ovog modela. Naime, prednjim delom modela Mercedes-Benz CLA dominira maska (rešetka) hladnjaka. Sa njenih bočnih strana se nalaze jedinstveni farovi po kojima će se razlikovati od sedan modela A klase. Tu je i sporski prednji branik sa redizajniranim usisnicima za vazduh.

Jedinstveni stil se prenosi i na zadnji deo automobila. Naime, Mercedes CLA će imati “padajući” krov koji će biti pod većom kosinom nego kod gore pomenutog modela A klase. Verujemo da će se to odraziti na prostor za glave putnika na zadnjoj klupi.

Kada je reč o enterijeru, on se neće drastično razlikovati od enterijera sedan verzije A klase. Kupci mogu očekivati dva ekrana dijagonale od po 7 inča. Međutim, skuplje verzije će najverovatnije biti opremljene ekranima veličine 10,25 inča.

Mercedes-Benz CLA

Agregati će biti pozajmljeni sa A klase. To znači da će novi Mercedes-Benz CLA 220 imati dvolitarski četovorocilindraš sa turbo punjačem koji razvija 188 konjskih snaga (140 kW) i 299 Nm obrtnog momenta. On će biti povezan sa sedmostepenim menjačem. Kao opcija će biti dostupno i upravljanje svim točkovima. Zahvaljujući tome, novi CLA bi iz mesta do 100 km/h ubrzavao za oko 7 sekundi.

Mercedes-Benz CLA 35

Kupcima u Evropi će na raspolaganju biti još nekoliko benzinskih i dizel agregata. Očekuje se i performantnija CLA 35 varijanta, koja će kao i Mercedes-AMG A35 imati četvorocilindarski agregat zapremine dva litara koji razvija oko 200 konjskih snaga i 400 Nm obrntog momenta.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery