Vesti

Novi tizer za novi Land Rover Defender

Novi Land Rover bi mogao da debituje sledeće godine?

Novi Land Rover Defender - tizer
2.09KPregleda

Land Rover je danas objavio novu tizer fotografiju za svoj novi Land Rover Defender, koji bi mogao da debituje već sledeće godine.

Novi Land Rover Defender - tizer

Na novoj tizer fotografiji vidimo novi, kamuflirani SUV kako izlazi iz prikolice. U opisu fotografije piše “Ne otpakovati pre 2019. godine”. Ovo možemo shvatiti kao najavu da će novi Defender biti zvanično predstavljen sledeće godine. Takođe, u izveštaju kompanije stoji da će dodatne informacije biti otkrivene 27. decembra.

Iako je tizer fotografija u jako niskoj rezoluciji, to i nije neki problem s obzirom da na internetu postoje već brojne špijusnke fotografije na kojima se vidi ovaj model. Reč je o varijantama sa troja i petora vrata koje su uslikane prilikom testiranja. Na osnovu njih vidimo da ovaj model podseća na LR3, dok u isto vreme jasno podseća na Defender.

Dizajn

Kada je reč o dizajnu, novi Land Rover Defender ima kockastu karoseriju sa malom maskom (rešetkom) na prednjem delu koja ima horizontalnu “šipku”. Ispod nje vidimo novi branik i rešetke. Na mesto tih rešetki će se verovatno naći veliki usisnici za vazduh.

Idući ka zadnjem delu automobila vidimo naglašene lukove iznad točkova i otvore za vazduh. Tu je i veliko vetrobransko staklo i relativno ravan krov.

Iako ove dve varijante imaju identičan prednji deo, sve se menja nakon prednjih vrata. Verzija sa malim međuosovinskim rastojanjem bi mogla da nosi oznaku Defender 90, i ona nema zadnja vrata. Verzija sa većim međuosovinskim rastojanjem pak bi mogla da ponese oznaku Defender 110, i ima kratka zadnja vrata.

Pored očiglednih razlika u dizajnu, obe verzije imaju gotovo identičan zadnji deo. on se otvara preko vertikalno postavljene ručice, a neki prototip modeli imaju i rezervni točak.

Novi Land Rover Defender - tizer

Platforma i agregati

Novi Land Rover Defender će biti postavljen na novoj MLA platformi koja će biti laksa i kruća od prethodne. Ova platforma je kreirana da podupire različite modele i pogonske opcije, od SUS agregata, preko “blagih” i plug-in hibrida do potpuno električnih.

Kada je reč o agregatima, očekuje se da novi Defender bude dostupan sa nekoliko različitih opcija. Tu je i uvodni četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem koji će biti dostupan u benzin i dizel verziji. Trebalo bi da budu dostupni i benzinski i dizel šestocilindarski agregati, ali detalji o njima su još uvek nepoznati.

Novi Land Rover Defender - tizer

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery