Vesti

Osveženi VW Passat skoro spreman za evropski debi!

Volkswagen očekuje da će sledeće godine prodati i 30.000.000-ti primerak modela Passat!

VW Passat GTE
2.26KPregleda

Volkswagen polako privodi kraju radove na Embden fabrici u Nemačkoj, gde će se uskoro proizvoditi novi osveženi VW Passat.

Naime, automobil je skoro spreman za premijerno prikazivanje. Ako je verovati predstavnicima kompanije, on bi na tržištu mogao da se nađe već krajem januara sledeće godine.

VW Passat GTE

Dizajn

Vizuelno, osvežen VW Passat za evropsko tržište se neće drastično razlikovati od trenutnog. Tu su neke manje vizuelne razlike na prednjem i zadnjem delu i redizajnirane svetlosne jedinice. Takođe, tu su i LED svetla na zadnjem delu, osveženi branici i restilizovani završeci izduvnih cevi.

Enterijer

Kada je reč o enterijeru, osveženi VW Passat će dobiti ažurirani infotejnment sistem i slično. Dostupni će bit ii novi paketi opreme, presvlake i osvežen volan. Ovaj model će biti direktan konkurent modelima kao što su Ford Mondeo i Renault Talsiman.

Mehanizacija

Volkswagen se potrudio i oko radova ispod haube. Prema tome, VW Passat će dobiti uobičajene SUS agregat, ali i plug-in hibridni pogonski sklop. Ovaj model će biti dostupan i u sedan i karavan formi karoserije.

Još uvek se ne zna da li će se PHEV verzija i dalje zvati Passat GTE, ali znamo da će taj model moći da samo na električnu energiju pređe kratke distance.

VW Passat GTE

Poređenja radi, trenutni (odlazeći) VW Passat GTE ispod haube krije benzinski agregat radne zapremine 1,4 litara i elektoromot u kombinaciji sa litijum-jonskom baterijom kapaciteta 9,9 kWh. Samo na električnu energiju može da pređe do 50 kilometara. Naravno, u rezervoar može stati dovoljno goriva za 1.000 kilometara.

Trideset miliona prodatih primeraka modela Passat

Očekuje se da Volkswagen sledeće godine pređe cifru od 30 miliona prodatih modela Passat. Time će taj model postati drugi najprodavaniji automobil nemačkog brenda, odmah iza legendardnog Golfa, koji je do sada prodat u preko 35 miliona primeraka.

Napomena: Na fotografijama se nalazi trenutna verzija modela VW Passat GTE

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery