Vesti

Novi tizer za novi Ferrari hibridni super automobil!

Razvijaće skoro 1.000 konjskih snaga

Ferrari F173 Hybrid
1.45KPregleda

Ferrari je danas objavio novu tizer fotografiju kojom se najavljuje novi hibridni super automobil koji će sutra, 29. maja, biti i premijerno predstavljen.

Ferrari F173 Hybrid

Novi automobil, čije je kodno ime F173, obećava da će biti jedan od najuzbudljivijih automobila italijanskog proizvođača u novije vreme. Iako se očekuje da taj automobil bude opremljen naprednom tehnologijom, tizer fotografija otkriva da će on imati retro dizajn.

Na tizer fotografiji vidimo zadnji deo automobila. Na njemu se ističe par izduvnih cevi montiranih na sredini, što smo već videli na prototipovima koji su uslikani prilikom testiranja. Na fotografiji vidimo i da će novi model, za razliku od okruglih svetala sa modela kao što he F8 Tributo, imati svetosne jedinice kockastog oblika.

View this post on Instagram

Get ready. Two days to go. #Ferrari

A post shared by Ferrari (@ferrari) on

Pretpostavlja se da će srce ovog modela činiti 3.9-litarski twin-turbo V8 agregat i tri elektormotora. Očekuje se da ukupna izlazna snaga tog pogonskog sklopa bude oko 986 KS. Dva elektromotora će pokretati prednju osovinu, dok će treći biti integrisan u transmisioni tunel. Tako će Ferrari F173 imati pogon na svim točkovima. Navodi se da bi taj model iz mesta do 100 km/h mogao ubrzavati za ravno dve sekunde!

Iako će novi Ferrari imati veću snagu od modela LaFerrari, on neće biti njegov naslednik. Umesto toga, on će kreirati novi segment na tržištu. U gami kompanije iz Maranela će biti pozicioniran iznad modela F8 Tributo i 812 Superfast.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery