Vesti

Šta će to Tesla predstaviti u Kini ovog petka?

Tizer fotografija

Tesla - tizer fotografija
1.85KPregleda

Kompanija Tesla se sprema da objavi važnu vest u petak u Kini, a to obaveštenje je stiglo praćeno prvom tizer fotografijom.  

Tesla - tizer fotografija

Mutna tizer fotografija koja se pojavila na internetu otkriva datum 31.05.2019. Nije moguće videti šta se to zapravo nalazi na fotografiji, ali postoje nekoliko mogućnosti.  

Jedna od njih jeste da se na fotografiji nalazi specijalno izdanje nekog od automobila američkog proizvođača. Znači, u petak bismo mogli videti specijalno izdanje ili Modela 3, Modela S ili Modela X koje je namenjeno kineskom tržištu. Taj model bi imao jedinstveni dizajn spoljašnjosti i enterijera koji bi trebalo da privuče kupce iz Kine. Tako nešto praktikuju i otali proizvođači koji na taj način zarade nešto više novca na najvećem tržištu automobila na svetu.

Međutim, postoji šansa i da Tesla ovde najavljuje neko obaveštenje u vezi sa svojom “gigafabrikom” u Šangaju. Izgradnja tog postrojenja počela je u januaru, a video snimak ispod teksta, koji je objavljen još početkom ovog meseca, otkriva da radovi napreduju odlično. Većina spoljašnjeg dela  postrojenja je završeno, te bi Tesla već od septembra mogla početi proizvodnju u toj fabrici.

U svakom slučaju, o čemu god da je reč, saznaćemo u petak…

Podsetimo, Tesla trenuntno radi na tome da proširi svoje poslovanje i na Kinu. U novoj gigafabrici će se proizvoditi uvodne verzije Modela 3 i Modela Y. Očekuje se da se u postrojenju u Šangaju godišnje proizvodi oko 500.000 vozila godišnje. Na taj način bi se izbegle carinske tarife i posledice “trgovinskog rata” između Kine i SAD.

;

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery