Vesti

MTB Petrovaradin Fortress cup – 02.06.2019.

Petrovaradinska tvrđava, Plato ispred Muzeja Grada, 02.06.2019, 15:30h!

MTB Petrovaradin fortress cup
3.04KPregleda

Biciklistički klub „Novi Sad“ u nedelju, 2. juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizuje Međunarodnu Petrovaradin Fortress MTB trku. Radi se o trci planinskih bicikala.

MTB Petrovaradin fortress cup

Takmičari će se nadmetati u 12 kategorija. Kup Srbije, stoga počinje u 14.00 časova. Start glavne Međunarodne UCI C1 trke planiran je za 16.00 sati.

“U Srbiji do sada nikada nije bila organizovana trka planinskog biciklizma na ovaj način. Pored toga što je staza atraktivna (vozi se starom Tvrđavom i delom Podgrađa), trka je zanimljiva jer je otvaramo za javnost. Želimo da stvorimo atmosferu Vimbldona. Nadamo se da ćemo na taj način približiti planinski biciklizam ljudima. Zbog toga nas očekuje pravi spektakl. Već dok se budete penjali na Tvrđavu prolazite tik uz stazu i na korak od takmičara, što je nesvakidašnje za ovakve trke kod nas,” priča Nemanja Vajs, direktor trke.

Pored starta nalazi se i takozvana Chill zona. Tu će posetioci moći da uživaju u muzici, pojedu sladoled i osveže se. Posebna atrakcija jeste Trka guralica. To je takmičenje u vožnji malih bicikala bez pedala za decu do 5 godina. Najmlađe učesnike očekuju vredne nagrade, poput guralica, kaciga i trubica za bicikle, ali i animatori.

MTB Petrovaradin fortress cup

“Trka guralica prošle godine posebno je oduševila Novosađane. Zaista je bila jaka konkurencija. Bilo je čak klinica koji su se spremali i vežbali za trku. Zato joj se radujemo i ove godine,” dodaje Vajs.

Trka je inače u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija),  te donosi 60 bodova. Staza je ista i za žene i za muškarce, a za bodove i vredne nagrade, takmiči se u dvanaest kategorija (KUP SRBIJE – Kadeti i Kadetkinje, Poletarci i Poletarke, Mlađi Poletarci i Poletarke, Mastersi i CFA).

Ova trka, ne samo što donosi bodove za Olimpijske igre u Tokiju, već je i uvod u održavanje Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu u Novom Sadu 2021. godine, te je utoliko značajnija za naš grad.

Petrovaradinska tvrđava će do 19 h biti zatvorena za saobraćaj. Do starta/cilja, koji se nalaze na parkingu kod Muzeja grada svi posetioci moraće da dođu peške, a usput će moći, da na samo nekoliko metara od biciklista, vide delove trke.

PR Saopštenje: Biciklistički klub „Novi Sad“

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery