Vesti

Novi SsangYong Korando stiže u Ženevu!

Potpuno novi model

SsangYong Korando
2.23KPregleda

SsangYong je juče objavio prve fotografije i neke detalje o potpuno novom modelu koji nosi ime Korando. Ovaj novi SUV korejskog proizvođača će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi!  

SsangYong Korando

Posmatrajući prve fotografije modela Korando, možemo slobodno reći da je uočljiv uticaj većeg G4 Rexton modela. Naime, četvrta generacija modela Korando ima sličan dizajn prednjeg dela, slične linije bočnog dizajna, ali i farove i zadnje svetlosne jedinice. Takođe se vide i neki elementi koji su preuzeti sa e-SIV koncepta koji je predtavljen prošle godine, takođe u Ženevi.

Kada je reč o dizajnu enterijera, novi Korando prati “Blaze Cockpit” dizajnerski pravac koji se fokusira na digitalizaciju. Na komandnoj tabli dominira ekran infotejnment sistema dijagonale 10,25 inča. Tu je naravno i digitalna instrument table dijagonale 9 inča. Vidimo i da je broj “fizičkih” kontrola (dugmadi) smanjen na minimum.

SsangYong Korando

Predstavnici kompanije SsangYong navode i da novi Korandi ima zapreminu prtljažnika od čak 551 litar.

Novi SUV će se u Koreji prodavati sa novim 1,6-litarskim turbo dizel agregatom. Njegove specifikacije još uvek nisu poznate, ali se očekuje da on bude bolji od trenutnog 1,6-litarskog dizelaša koji razvija 114 konjskih snaga i 300 Nm obrtnog momenta kod modela Tivoli.

SsangYong Korando

Novi Korando će biti opremljen i brojnim sistemima za bezbednost i asistenciju vozaču.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery