Vesti

Novi Škoda Superb Scout – novi član Superb porodice

PR Saopštenje

Škoda Superb Scout
4.54KPregleda

Prilikom premijere restilizovane verzije modela Škoda Superb, češki proizvođač je po prvi put predstavio i robusnu, Scout varijatnu tog modela. Taj automobil se u gami češkog brenda pridružio prvom hibridnom modelu, Škoda Superb iV.  Ovaj model odlikuje elegantan dizajn i sposobnost terenske vožnje.

Škoda Superb Scout

Po prvi put je najveća limuzina češkog proizvođača dostupna u Scout verziji. Namenjena je ljubiteljima vožnje van utabanih puteva. Zbog toga je i klirens povišen za 15 milimetara, a tu je pogon na svim točkvoima. Iznad točkova i pragova se nalaze plastične obloge. Dostupne su i nove felne dimenzija 18 i 19 cola. Selektor modova vožnje ima i dodatnu Off-Road opciju.

Lansiranjem modela Škoda Superb Scout, češki brend dodaje novi model svojoj ponudi robustnih off-road modela. On kombinuje prostor koji nudi elegantnan Škoda Superb Combi sa avanturističkim duhom. Međutim, u isto vreme, širina i dužina automobila ostaju isti.

Škoda Superb Scout

Škoda Superb Scout je dostupan sa dva moćna i efikasna motora. To spada i 2.0-litarski TDI agreget koji razvija 188 KS (140 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. Sva ta snaga se na sve točkove prenosi putem sedmostepenog automatskog DSG menjača. Ovaj agregat poseduje SCR katalizator sa AdBlue ubrizgavanjem i filterom za dizel čestice. To znači da on ispunjava Euro 6d-TEMP standarde o emisiji štetnih gasova. 

Druga pogonska opcija je 2.0-litarski TSI agregat. On razvija 268 KS (200 kW) i 350 Nm obrtnog momenta. POred pogona na sve točkove, i ovaj model poseduje automatski sedmostepeni DSG menjač. Ova pogonska jedinica takođe ispunjava Euro 6d-TEMP standarde. 

Škoda Superb Scout

PR Saopštenje: Škoda

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery