Vesti

MOL Serbia imenovala Antu Aralicu za direktora kompanije

PR Saopštenje

Novi direktor MOL Serbia Ante Aralica (1)
1.7KPregleda

Kompanija MOL Serbia  donela je odluku da na mesto direktora imenuje Antu Aralicu. On je do sada bio na poziciji predsednika Uprave i direktora društva Holdina d.o.o. Sarajevo.

Novi direktor MOL Serbia Ante Aralica (1)

Dolaskom na ovu funkciju, Aralica će doprineti daljem razvoju kompanije MOL Serbia. Pri tome će koristiti znanja stečena na vodećim pozicijama u industrijama duvana i maloprodaje. Svoju ekspertizu dokazao je u oblastima korporativnog restrukturiranja i organizaciji sektora u cilju unapređenja poslovanja velikih korporacija. Aralica će stečeno iskustvo koristiti kako bi doprineo povećanju efikasnosti u poslovanju, rešavanju strateških pitanja razvoja kompanije, ali i realizaciji ključnih investicionih projekata planiranih za naredni period.

„MOL Serbia se u poslednjih 15 godina, koliko posluje u Srbiji, pokazala kao jedna od vodećih kompanija u svojoj industriji. Cilj za naredni period jeste još veće unapređenje poslovnih rezultata. U danima i mesecima koji dolaze, u fokusu će nam biti kupci. Pre svega izlaženje u susret njihovim potrebama. Međutim, i uvođenje tehnoloških inovacija na servisnim stanicama, ali i stalni razvoj zaposlenih u skladu sa MOL vrednostima i korporativnom kulturom će biti na vrhu liste prioriteta. Još jedan od važnih zadataka jeste i sprovođenje poslovne strategije Grupe 2030. Tome se na novoj funkciji, posebno radujem“, izjavio je direktor kompanije MOL Serbia Ante Aralica.

Osim što će rukovoditi kompanijom MOL Serbia, Aralica zadržava i pozicije koje ima kao predsednik Uprave i direktor društva Holdina d.o.o. Sarajevo.

Aralica je karijeru započeo 2001. godine u Konzumu, da bi karijeru nastavio kao menadžer za Trade Marketing i distribuciju u kompaniji British American Tobacco. Adris grupi se pridružuje 2006. godine gde radi u TDR-u kao Trade marketing manager za region. Od 2009. godine vodi Adrisove operacije u BiH kao direktor Oprese d.d. Sarajevo. Za predsednika uprave i direktora društva Holdina, imenovan je u januaru 2015. godine.

Nataša Vukšić, direktor Maloprodaje MOL Serbia, koja je obavljala fukciju v.d. direktora, nastavlja karijeru u kompaniji.

„U prethodnoj godini MOL se našao u prvih 15 kompanija u Srbiji prema poslovnom prihodu. U narednom periodu zajedničkim snagama radićemo na širenju maloprodajne mreže i razvoju kompanije u ovom segmentu. Uverena sam da će Ante svojim dosadašnjim iskustvom i poznavanjem tržišta u regionu doprineti daljem jačanju pozicije MOL kao vodeće naftne kompanije“, izjavila je Nataša Vukšić, direktor maloprodaje .

PR Saopštenje: MOL Serbia

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery