970_250_eko
AktuelnoVesti

Novi Seat Leon stigao u Srbiju

3.01KPregleda

Seat Srbija 4. generaciju svog aduta iz „Golf“ segmenta predstavio na – golf terenu

 

Kompanija Porsche SCG predstavila je juče novi Seat Leon na prostoru Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji. Time je zvanično započeta prodaja ovog modela na tržištu Srbije.

 

 

Novi Leon na srpsko tržište dolazi u varijantama benzinskih motora 1.0 i 1.5 TSI snage od 90 KS do 150 KS, 2.0 dizel agregatima snage od 115 KS do 150 KS.  Nešto kasnije kod nas stiže i u hibridnoj 1.4 varijanti snage 150 KS, te posebnoj LPG verziji na plin.

 

 

Promotivna početna cena za osnovni model novog Leona je od 15.990 evra. To ga svakako čini vrlo konkurentnim u popularnoj C „golf“ klasi automobila srednje veličine.

 

Seat sa novim Leonom očekuje nastavak uspešnog poslovanja koje je doprinelo tome da u poslednje tri godine bude najbrže rastući automobilski brend u Evropi.
Novi Seat Leon proizvodi se u fabrici u Martorellu, mestu pored Barselone. Tu se takođe montiraju i modeli Arona, Ibiza, kao i model Audi A1. Svi na istoj MQB platformi.

 

Da predstavljanje aduta u „Golf segmentu“ bude što autentičnije, potrudili su se domaćini organizacijom događaja u prostoru Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji. Tom prilikom, srpski automobilski novinari imali su prilike da se oprobaju u ovome, ispostavilo se, ni malo lakom aristokratskom sportu.

 

 

„Leon je rođen pod suncem“

Kako kažu u Seatu, dizajn četvrte generacije modela Leon inspirisan je svetlošću sunčane Barselone. Kao rezultat toga novi Seat Leon ima značajno izražene linije koje uz sportski karakter donose više emocija. Prednja svetla u FULL LED tehnologiji i zadnja “coast to coast“ svetla savršeno upotpunjuju izgled novog Leona. Istaknute linije inovativnog dizajna doprinele su smanjenju otpora vazduha od čak 8% u odnosu na prethodni model.

 

 

Povećane dimenzije modela sa 5 vrata i Sportstourera karavan varijante (za 86 mm i 93 mm) omogućavaju veći prostor na zadnjim sedištima i nude još veći kapacitet prtljažnika za Sportstourer.

 

Novi multimedijalni uređaj sa ekranom od 10 inča kojim može da se upravlja glasom i pokretima povezuje se sa pametnim telefonima. Može da se koristi za kontrolu svih funkcija komfora u automobilu. Seat Connect aplikacija omogućava napredno povezivanje, praćenje i rukovanje u kombibaciji sa pametnim telefonom uz korišćenje i glasovnih komandi. U standard je i Full Link funkcija za praćenje svih informacija o vozilu. Full LED spoljna i unutrašnja svetla su takođe u standardu. Prilagodljivi ekran virtualnog kokpita može da prikazuje navigacionu mapu, sisteme asistencija, omiljenu muziku, odnosno sve ono što čini vožnju udobnijom, zanimljivijom i lakšom.

 

 

Više informacija možete da vidite na sajtu Seat Srbija, ili kod ovlašćenih SEAT dilera.

 

Već krajem ove nedelje, novi Seat Leon stiže i na test u našu redakciju. Budite uz nas i ispratite impresije iz prve ruke, kao i realan kritički „skener“ osvrt na ovaj model.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery