AktuelnoOnline plusVesti

Novi Sad i kamperista grad

16.3KPregleda

Najveći domaći skup kamperista: Novi Sad buduća evropska kamper destinacija

 

 

Globalna popularnost kamperskog turizma u Evropi raste iz godine u godinu nezadrživom progresijom.
Prateći te trendove, ali i turističke potencijale Novog Sada, stvoreni su svi preduslovi da glavni grad Vojvodine postane i prestižna kamperska destinacija. 

 

 

U cilju popularizacije Novog Sada u domaćim ali i evropskim kamperskim udruženjima, ovog vikenda se u blizini lokacije novog kamper odmorišta (Kinseka četvrt) održava okupljanje kamperista pod sloganom „Novi Sad, kamperista grad“ ali i ukazivanje na hitnost i neophodnost izgradnje kamperskog odmorišta u Novom Sadu.

 

 

 

Građani Novog Sada, ali i evropski kamperisti putem društvenih mreža biće u prilici da isprate ovu manifestaciju od defilea kamper vozila kroz grad, obilaska grada, preko druženja na Štrandu do plovidbe katamaranima po Dunavu kao svojevrsne ponude za buduće kamperiste namernike koji posete ovaj grad.

 

 

 

Manifestacija se održava u organizaciji kamper udruženja „Kamper tačka“ iz Novog Sada, uz učešće nacionalnog kamperskog Udruženja „Kamping klub Srbija“ i uz pomoć Grada Novog Sada koji je učinio sve da se privremena kamperska lokacija osposobi za boravak kampera od petka 08.06. do nedelje 11.06.

 

 

 

 

Manifestacija se održava na parkingu u ulici Bulevar Despota Stefana (između Kineske četvrti i Mosta slobode) a građani će moći da dođu u subotu od 16 do 20 sati da se upoznaju sa ovim savremenim „životnim stilom“ koji je poslednjih godina apsolutni hit u Evropi i koji ima sve veći broj poklonika i u našoj zemlji.

 

 

 

Podsećamo, Grad Novi Sad je prošle godine raspisao tender za izgradnju parkinga za kamping odmorište, između Sunčanog keja i Kineske četvrti, tako da već iduće sezone možemo očekivati da kamper populacija postane i dominantan turistički prihod grada.

 

 

BONUS VIDEO: Kamperom po Srbiji (Planetarijum RTS1) 

 

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery