AktuelnoVesti

Novi renderi Škode Fabije Mk4 obećavaju

2.48KPregleda

Nakon oficijelnih skečeva, evo i vernih nezvaničnih rendera u režiji ekipe iz Kolesa.ru.

 

Uskoro, Volkswagen grupa će na evropsko tržište isporučiti novi model iz B segmenta, koji će se pridružiti restilizovanim VW Polu i Seat Ibizi. Naravno, reč je o četvrtoj generaciji Škode Fabije, koja će se konačno naći MQB-A0 platformi, što znači da će uživati u brojnim unapređenjima na planu opreme, efikasnosti i tehnologije. Na osnovu dostupnih tizera i fotografija kamufliranog modela, Kolesa.ru je kreirala dva rendera za koja verujemo da izuzetno precizno prikazuju kako će izgledati finalni dizajn.

 

 

Kao tipičan Škodin proizvod, nova Fabia će biti veća od prethodnika. Zapravo, s dužinom od 4.107 milimetara, biće samo par milimetara kraća od VW Golfa Mk4, koji je u segmentu iznad. Povećane dimenzije dolaze sa zrelijim izgledom i za 50 litara izdašnijom zapreminom prtljažniku, za total od 380 litara.

 

Pored ozbiljnije pojave, novu Fabiju će odlikovati značajno unapređena aerodinamika, s koeficijentom koji je s 0,32 pao na 0,28, što bi trebalo da popravi inače poslovično dobru ekonomičnost.

 

Verovatno najsočniju novinu koju će Škoda ponuditi čini četvorocilindarski motor – 1.5 TSI sa 150 ks i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupan isključivo s DSG motorom. Karavanski model je takođe u igri, s tim što će na tržište nastupiti 2023.

 

Osnovni model će u ponudi biti s arhaičnim 1,0-litarskim MPI atmosfercem, uparenim s petostepenim manuelnim menjačem. Iznad njega je pozicioniran 1,0-litarski TSI s više snage i opcionom DSG transmisijom.

 

Kao što je i očekivano, nova Fabia neće biti dostupna u dizel varijanti, nakon ukidanja TDI opcije s restilizacijom odlazeće generacije.

 

Vrele Gume

Izvor: Kolesa.ru

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery