Sajam automobila i motocikala u Beogradu

Novi Range Rover Evoque – prvi put na sajmu automobila u Evropi, i to u Beogradu!

Evropska, sajamska premijera druge generacije popularnog Range Rover modela!

Range Rover Evoque
1.85KPregleda

Kompanija British Motors je na Sajmu automobila u Beogradu premijerno predstavila novu generaciju modela Range Rover Evoque. Reč je o najmanjem modelu u gami Range Rover. Ovo je ujedno i prvi put da je ovaj model predstavljen na nekom sajmu automobila na Starom kontinentu.

Range Rover Evoque

Novi Evoque je otelotvorenje modernističkog pristupa dizajnu koji ima Range Rover. Njegov dizajn predstavlja smelu evoluciju koja zadržava suštinu Evoque karaktera. Visok pojas i opadajuća linija krova ističu jedinstveni „mišićavi“ profil, te mu daju dinamičan stav. Zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju, novi Evoque ima i više prostora u kabini. Veći je i prtljažnik, koji sada ima zapreminu 591 litar sa zadnjim sedištima na svom mestu.

Novi Range Rover Evoque dolazi sa izborom od čak 7 različitih motora. Ovi laki, kompletno aluminijumski, četvorocilindrični, Ingenium motori kombinuju prefinjene performanse sa optimalnom efikasnošću.

Tihi napredni dizel motori se nude sa izlaznom snagom sa 150, 180 ili 240 konjskih snaga, dok se privlačni benzinski motori nude u 200, 249 ili 300 konjskih snaga.

Pogon na sva 4 točka upotpunjuje MHEV, ili laka hibridna tehnologija. Sistem crpi energiju od usporavanja i preraspoređuje je da olakša ubrazavanje, potrošnja goriva je manja a vozilo je bolje prema zivotnoj sredini.

Osim spoljašnjeg dizajna i agregata, unapređen je i enterijer. Pored potpuno novog volana, tu je i digitalna instrument tabla. Naravno, tu je i ekran infotejnment sistema, ali i još jedan manji ekran preko kog se pristupa funkcijama klime i ozvučenja.

Range Rover Evoque

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery