Sajam automobila i motocikala u Beogradu

Novi Suzuki Jimny – mališan sa dušom samuraja!

Jimny stigao u Beograd

Suzuki Jimny - Toyota i Suzuki
5.01KPregleda

Na beogradskom salonu automobila, na štandu u hali 1, među ostalim modelima, našao se i novi Suzuki Jimny. Reč je o malom terencu japanskog proizvođača, za kog slobodno možemo reći da ima karakter pravog samuraja. Već nekoliko puta smo imali priliku da vidimo da za ovog mališana gotovo i da ne postoji nepristupačan teren.

Suzuki Jimny

U Beogradu je Jimny debitovao u najboljem izdanju. Ne samo da ima „full“ paket opreme, već ga je Euro Sumar i dodatno obogatio i ukrasio.

Nova generacija modela Suzuki Jimny kombinuje “kockasti” dizajn spoljašnjosti sa modernim enterijerom. Naravno, tu je i prilično veliki klirens, pogon na svim točkovima i reduktor. Zahvaljujući svemu ovome, novi Jimny je spreman da savlada i najnepristupačnije terene.

Nama se novi Suzuki Jimny jako dopada, a po svemu sudeći nismo jedini. Naime, predstavnici japanskog proizvođača automobila su otkrili da se suočavaju sa “nezapamćenom” potražnjom za novim, malim off-road modelom, te da prolaze kroz slatke muke.

Novi Suzuki Jimny će se prodavati sa potpuno novim benzinskim, atmosferskim agregatom zapremine 1,5 litara. Taj agregat ima četiri cilindra i razvija 102 konjske snage (75 kW) i 130 Nm obrtnog momenta.

Prva generacija modela Jimny se inače pojavila u aprilu 1970. godine, druga je stigla maja 1981., treća u oktobru 1998. godine, a do sada je prodato ukupno 2.85 miliona primeraka svih generacija zajedno.

Suzuki Jimny

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery