AktuelnoVesti

Novi Nissan Qashqai stigao u prodajne salone širom Srbije

novi Nissan Qashqai
5.97KPregleda

Počela prodaja jednog od najpopularnijih SUV modela kod nas

 

Potpuno novi Nissan Qashqai konačno je stigao i na naše tržište! Početna cena iznosi 23.300 € u osnovnom paketu opreme, dok se oni najviši kreću i do 35 hiljada evra!  Prisustvovali smo dinamičnoj promociji i prvoj vožnji novog Qashqaia na relaciji Beograd – Kosmaj. Krajnja lokacija bila je pivara Kabinet Brewery na Kosmaju.
novi Nissan Qashqai

Velika očekivanja

Sa preko 3 miliona prodatih prmeraka na evropskom tržištu, Qashqai predstavlja jedan od sinonima svog segmenta. Nova platforma Renault – Nissan grupacije, CMF-C, trebalo bi da bude osnov tehnoloških poboljšanja Qashqaia. Evropski dizajn, razvoj i proizvodnja oslanjaju se na njegov istorijski uspe, a Inovativni e-POWERsistem donosi elektrifikaciju u novi Qashqai, s tim što on stiže na evropsko tržište tek sledeće godine.

 

 

Treća generacija jednog od globalno najpopularnijih SUV krosovera kod nas dolazi bez dizel agregata, sa DIG-T 1.3 turbo benzinskim motorom i blagom hibridnom tehnologijom, koji zajedno generišu 140 ili 158 KS. Opciono sa AWD pogonom, kao i sa šestostepenim manuelnim ili automatskim CVT menjačem. 

novi Nissan Qashqai

 

Prvi utisci

Prvi utisci sa dinamične prezentacije modela i vožnje od Beograda do Kosmaja jesu da se Qashqai nije mnogo promenio, ali je opet skroz nov. Poboljšane su vozne performanse, više je i mesta za putnike i prtljag. Krasi ga visok nivo udobnosti, koji sada podseća na neke najbolje Renault izdanke poput Koleosa i Talismana.
novi Nissan Qashqai
Ipak, mirisi aromatičnih piva u pivari Kabinet na Kosmaju nisu nas potpuno omamili, pa smo uspeli da uvidimo i prve mane. Novi Nissan Qashqai nam se na prvu loptu čini i dosta trom, pogotovo u preticanju i prilikom ubrzavanja. Takođe, preagresivni su mu novi sistemi bezbednosti koji sada zaista ometaju vozački doživljaj. Tu pre svega mislimo na line assist funkciju.
Povrh svega toga, čini nam se, a i brojke to kažu, da je ovo jedan od „najprljavijih“ SUV-ova na tržištu, barem po količini emisije CO2 (oko 150 g/km)!
novi Nissan Qashqai
Potpuno novi i inovativni CVT menjač lepo je uparen sa već nam poznatim 1.3 benzinskim motorom sa blago hibridnom asistencijom. Menjač, kao i ceo tehnološki sklop, mogli bi da budu aduti u borbi sa vrlo jakom konkurencijom.
Cena mu definitivno neće biti prednost, pogotovo što na našem tržištu najviše očekuju od modela u ACENTA paketu opreme, za koji kažu da ima sve potrebno, ali koji startuje od nekih 25.800 evra.
novi Nissan Qashqai

Elektrifikovani pogonski sklop

Podržavajući Nissanov cilj da dostigne 50% prodaje elektrifikovanih vozila u Evropi do 2024. godine, novi Nissan Qashqai neće biti dostupan samo sa 1.3 DiG-T benzinskim motorom opremljenim blagom hibridnom tehnologijom, već će u Evropi debitovati i uvođenjem sistema e-POWER. U pitanju je Nissanov inovativnog i nagrađivanog pogonskog sklopa koji crpi tehnologije iz pionirskog kompanijskog električnog vozila Nissan LEAF.

 

Međutim, on na naše tržište neće stići pre druge polovine sledeće godine, najranije. S obzirom na predstavljene cene sumnjamo da će koštati ispod 40 hiljada evra.

 

Bilo kako bilo, novi Qashqai uskoro stiže na detaljan Vrele Gume test, pa ćete iz prve ruke dobiti sve informacije o ovom modelu. 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery