Vesti

Novi Mercedes GLA će premijerno biti predstavljen za par nedelja!

Biće manji, ali prostraniji

Mercedes GLA
1.45KPregleda

Mercedes polako privodi kraju radove na modelu GLA, a sada je otkriveno i da će taj model premijerno biti predstavljen tokom “onlajn prezentacije” za svega par nedelja.  

Mercedes GLA

Iako nije tačno precizirano kada se premijera može očekivati, na internetu su se već pojavile špijunske fotografije i pojedini detalji o tom modelu. Tako da već sada znamo šta možemo očekivati od novog Mercedes GLA.

Naime, ovaj model je oduvek imao male dimenzije u odnosu na ostale SUV modele nemačkog proizovđača. Međutim, redizajnirani model će biti za 20 mm kraći od svog prethodnika. Uprkos tome, međuosovinsko rastojanje će biti veće za 30 mm. Kako se navodi, rastojanje između točkova će kod novog Mercedes GLA modela iznositi 2.729 mm. To znači da će putnici na zadnjoj klupi dobiti više prostora za noge i kolena.

Takođe, nova, druga generacija modela GLA će biti i nešto visa od svog prethodnika. Navodi se da će novi model biti za čak 100 mm viši od trenutnog modela. To svakako ima svoje prednosti,, a jedna od njih je i činjenica da će ovaj model tako više ličiti na krosover, a ne na hečbek automobil.

Kada su agregati u pitanju, oni će biti isti kao i na drugom modelima baziranim na MFA platformi. To znači da možemo očekivati 1,3-litarski četvorocilindarski agregat koji razvija 163 KS (122 kW). Očekuje se i dvolitraski četvorocilindraš koji će razvijati 225 KS (168 kW).

Kada su u pitanju dizel opcije, tu se očekuje uvodni 1.5-litarski agregat koji će razvijati 114 KS (85 kW). Pored njega, očekuju se i dve dvolitarske jedinice sa izlaznom snagom od 148 (110 kW), odnosno 187 KS (139 kW).

Nešto kasnije se očekuje i plug-in hibrid, ali i nekoliko AMG varijatni. Pretpostavlja se da će GLA 35 imati turbo četvorocilindarski agregat zapremine dva litara koji će razvijati 302 KS (225 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. GLA 45 bi mogao imati isti agregat, ali bi on razvijao 382 KS (285 kW) i 480 Nm obrtnog momenta. Na vrhu ponude će se naći model GLA 45 S koji bi trebalo da razvija 415 KS (310 kW) i 498 Nm obrtnog momenta.

Mercedes GLA

Špijunske fotografije: Carscoops

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery