Vesti

Kia Stinger GT ili VW Arteon R-Line?

Koji od ova dva modela biste vi izabrali?

Kia Stinger GT i VW Arteon R-Line
2.2KPregleda

Volkswagen i Kia možda nisu premijum brendovi, ali neki njihovi modeli svakako teže tome da dostignu taj nivo. Tu mislimo naravno na modele Stinger i Arteon.

Kia Stinger GT i VW Arteon R-Line

Trenutna perjanica kompanije VW, model Arteon, baziran je na modelu Passat. Kia u svojoj Gami ima sličan model, a to je Stinger GT. Međutim, korejski brend u svojoj gami, na pojedinim tržištima i model K900. Ipak, ekipa sa Youtube kanala Throttle House je odlučila da uporedno pregleda i testira modele Arteon R-Line i Stinger GT. Cilj je da se vidi koliko su zapravo slični, ali i koliko različiti ovi modeli.

Da počnemo od toga da je po mišljenju naših kolega, Stinger GT nekako više “vozački” automobil. Odnosno, on pruža bolje vozačko iskustvo. To i nije neko iznenađenje, s obzirom da je Stinger postavljen na platformu sa pogonom na zadnjim točkovima. Sa druge strane, Arteon ima pogon na prednjim točkovima, mada je AWD dostupan kao opcija na oba modela.

Kia Stinger GT je nešto snažniji od modela Arteon. On poseduje 3.3-litarski twin-turbo V6 agregat koji razvija 365 KS i 510 Nm obrtnog momenta. Sa druge strane, VW Arteon poseduje dvolitarski TSI, turbo četvorocilindarski agregat koji razvija 268 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

Oba automobila (na testu) su imala osmostepeni automatski menjač i AWD sistem.

Prema tome, zašto se ova dva modela uopšte uporedo testiraju, kada izgleda kao da je sve na strani Stingera? Snaga, obrtni momenat, performanse? Iako možda zvuči kao iznenađenje, ova dva modela imaju gotovo potpuno istu cenu.

U svakom slučaju, pogledajte video, pa nam u komentarima napišite koji biste od ova dva modela vi izabrali?

Kia Stinger GT i VW Arteon R-Line

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery