970_250_eko
Vesti

Novi BMW Serije 8 u kabriolet varijanti će biti predstavljen na Sajmu automobila u Los Anđelesu

Zvanično

352Pregleda

 

Novi BMW Serije 8 u kabriolet varijanti će premijerno biti predstavljen sledećeg meseca na Sajmu automobila u Los Anđelesu.

Ova nova varijanta modela BMW Serije 8 će se u gami kompanije pridružiti svom kupe “blizancu”, a ispod njegove haube nalazi se isti twin-turbo V8 agregat radne zapremine 4,4 litara koji razvija 523 konjske snage (390 kW) i 750 Nm obrtnog momenta.

Prema zvaničnim podacima bavarskog proizvođača automobila, model M850i xDrive Coupe od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi, te će zbog veće težine kabriolet biti nešto sporiji. Prema tome, za ubrzanje iz mesta do 100 km/h će mu verovatno biti potrebno oko 3,8-3,9 sekundi.

Velike su šanse da će se u evropi prodavati i 840d verzija modela Serije 8 u kabriolet varijanti sa trolitarskim dizel agregatom koji razvija 315 konjskih snaga (235 kW) i 680 Nm obrtnog momenta.

Osim ovog modela, BMW će na Sajmu automobila u Los Anđelesu koji svoje kapije za posetioce i novinare otvara 28. novembra predstaviti i druge nove modele, među kojima je i 340i u sedan varijatni, odnosno, nova generacija Serije 3. Taj model je svoju javnu premijeru imao na Sajmu automobila u Parizu, a ispod njegove haube nalazi se šestocilindarski agregat zapremine tri litara koji razvija 382 konjske snage (285 kW) i 500 Nm obrtnog momenta. Reč je o najsnažnijoj verziji ovog modela, bar dok se ne pojavi novi M3.

Biće predstavljen i novi BMW X7 koji je svoju premijeru imao pre nešto više od nedelju dana. Ova nova perjanica kompanije BMW u SUV segmentu će se na tržište pojaviti sledeće godine, a proizvodiće se u postrojenju u Spartanburgu.

U Los Anđelesu će američkoj publici biti predstavljena i treća generacija modela Z4 koju pokreće trolitarski, redni šestocilindarski agregat koji razvija 382 konjske snage (285 kW) i 500 Nm obrtnog momenta, zahvaljujući čemo on od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,4 sekundi.

Biće izložen i koncept koji pruža uvid u budućnost BMW automobila, koji nosi ime Vision iNEXT, kao i nova generacija modela X5.

Špijunska fotografija: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery