Vesti

SEAT u Parizu predstavio svoj najveći model, SUV po imenu Tarraco!

Pariz 2018

935Pregleda

SEAT polako proširuje svoju gamu, a Sajam automobila u Parizu je iskoristio kako bi predstavio svoj najveći model do sada, SUV po imenu Tarraco.

Naime, Tarraco je dizajniran pre svega kako bi privukao mlade porodice, a u gami kompanije je pozicioniran iznad modela Ateca. S obzirom da deli MQB platformu sa modelom Škoda Kodiaq i drugim modelima iz okvira Volkswagen grupacije, deluje nam možda i previše poznato.

Prednjim delom ovog novog SUV modela dominiraju dizajnerski detalji karakteristični za automobile kompanije Seat, kao što su velika maska (rešetka) hladnjaka i farovi sa LED tehnologijom poznatog oblika. Međutim, njegove bočne strane podsećaju na model VW Tiguan, dok je zadnji deo gotovo potpuno preslikan sa modela Škoda Kodiaq.

Kabina takođe dosta podseća na kabinu modela Kodiaq (model Kodiaq RS je takođe predstavljen na ovom sajmu, a više informacija o tome možete pronači ovde), ali je kontrolna tabla potpuno jedinstvena, a tu je i novi volan i novi infotejnment sistem sa ekranom veličine 8 inča. Ekran digitalne instrument table ima dijagonalu 10,25 inča, dok u ovaj model ima mesta za sedam odraslih osoba.

Tu su i brojni sistemi za asistenciju vozača među kojima se ističu sistem za održavanje vozila u jednoj traci na putu, adaptivno krstarenje, nadgledanje mrtvih uglova, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i slično.

SEAT Tarraco će se prodavati sa tri različita agregata. To spada i uvodni četvorocilindarski benzinski agregat radne zapremine 1,5 litara sa turbo punjačem, koji razvija 148 konjskih snaga (110 kW), koji je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem preko kojeg se snaga šalje prednjim točkovima.

Tu je i nešto jači četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara koji razvija 187 konjskih snaga (139 kW) koji je povezan sa sedmostepenim DSG menjačem preko kojeg se snaga šalje svim točkovima.

Kada je reč o četvorocilindarskom dizel agregatu, on će se prodavati u dve varijante od kojih jedna razvija 148 konjskih snaga (110 kW), a druga 187 konjskih snaga (139 kW). Slabiji dizel je dostupan sa pogonom na prednjim i na svim točkovima, dok snažniji motor ide isključivo uz DSG menjač i 4Drive pogon.

Nešto kasnije će Tarraco biti dostupan i sa alternativnim pogonskim sklopovima, a verujemo da su predstavnici kompanije tu mislili pre svega na plug-in hibridni pogonski sklop.

SEAT Tarraco će na tržište biti lansiran početkom sledeće godine, ali će moći da se naruči već od decembra.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery