Vesti

Da li to električni MINI Rocketman stiže na tržište!?

Spekuliše se da će njegova proizvodnja početi 2022. godine!

MINI Rocketman
1.26KPregleda

BMW je, navodno, dao dozvolu kompaniji MINI da počne sa radom na serijskoj verziji koncept modela Rocketman. Taj koncept je predstavljen još 2011. godine.

MINI Rocketman

Pre nekoliko godina su se takođe pojavile spekulacije da je MINI Rocketman dobio „zeleno svetlo“ za proizvodnju. Međutim, on do proizvodnje (još uvek) nije stigao. Sada se, ako je verovati spekulacijama, ide ka tome da ovaj model bude predstavljen do 2022. godine. Reč je o hečbek modelu sa troja vrata.

Naime, pozivajući se na neimenovani izvor iz BMW-a, magazin Autocar prenosi da će Rocketman biti predstavljen pod okriljem kompanije Spotlight Automotive. Osnivači te kompanije su BMW i Great Wall Motors.

MINI Rocketman

„Napredujemo sa planovima koji će biti baziran na konceptu Rocketman. Reč je o automobilu o kom već duže vreme razmišljamo, ali smo do sada mislili da nam on neće doneti profit. U svakom slučaju, smatrali smo da nam za konsturkciju takvog modela treba partner sa kojim ćemo podeliti troškove“,  rekao je taj neimenovani izvor. „Great Wall Motors nam je pružio priliku za ovako nešto sa platformom za elektična vozila koju će koristiti MINI“, dodao je on.

MINI Rocketman je predstavljen 2011. godine. Tada je britanski proizvođač planirao da ga prodaje sa trocilindarskim benzinskim i dizel agregatima. Međutim, autoindustrija prolazi kroz period velike promene. Ona hita ka elektrifikaciji. To znači da će se ovaj model prodavati (ako zaista bude konstruisan) samo sa električnim pogonskim sklopom. O tom električnom sklopu nema nikakvih detalja.

Ako zaista bude kreiran, on će biti jedan od 25 plug-in hibridnih i električnih automobila koje BMW planira da lansira na tržište do 2023. godine.  

MINI Rocketman

Napomena: Na fotografijama je koncept model MINI Rocketman iz 2011. godine

Izvor: Autocar

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery