Vesti

Nova Toyota Supra “rame uz rame” sa modelima Porsche Cayman GTS, Audi TT RS Roadster i Alpine A110!

Video

Porsche Cayman GTS
954Pregleda

Segment premijum sportskih automobila je trenutno krcat raznim modelima, te je i izbor veći nego ikad pre. Prema tome, pravo vreme za kupovinu jednog takvog automobila je upravo sada. Ipak, sa mnoštvom izbora dolaze i brojna pitanja. “Koji automobil je najbolji?”, je jedno od najčešćih. Odgovor na to pitanje pokušava da nam da ekipa sa Youtube kanala CarWow.

Porsche Cayman GTS

Naime, ekipa CarWow je za svoj novi video odlučila da testira četiri po ocenama, najboljih automobila iz gore pomenutog segmenta. To su Porsche Cayman GTS, Audi TT RS Roadster, Alpine A110 i Toyota Supra.

Prvo da kažemo nešto o modelu Porsche Cayman GTS. Srce ovog modela je bokser četvorocilindarski agregat zapremine 2.5 litara. On razvija 365 KS i 420 Nm obrtnog momenta koji se šalju zadnjim točkovima. Cayman je već dugo vremena jedan od najboljih sportskih automobila na tržištu. Međutim, ovoga puta se suočio sa žestokom konkurencijom.

Pored njega je najnoviji Audi TT RS Roadster. Njega pokreće 2.5-litarski petocilindraš koji razvija 394 KS i 480 Nm obrtnog momenta. Prednost ovog modela je to što ima napredni AWD sistem koji mu znatno olakšava posao pri ubrzanju na pravoj liniji.

Ostala dva modela su nova Toyota Supra i Alpine A110. Jedna napomena u vezi sa Alpine modelom. Naime, ovaj primerak je tjuniran od strane kompanije Litchfield. Istina, možda se čini nepravednim upoređivati tjuniranu Alpinu sa ostalim fabričkim modelima. Međutim, tjuning paket za taj model košta svega 995 funti, tako da modifikacije nisu ekstremne.

Toyota Supra poseduje trolitarski turbo agregat sa šest cilindara. On razvija 335 KS koje se, naravno, šalju samo zadnjim točkovima. Sa druge strane je Alpine A110 koji ima mali 1.8-litarski turbo agregat. Međutim, zahvaljujući tjuningu kompanije Litchfield on razvija 300 KS. Vredi napomenuti i da je Alpine A110 znatno lakši od svoje konkurencije.

Nećemo vam reći koji model je izašao kao pobednik, ali spremite se da budete iznenađeni…

Izvor: CarWow

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery