Vesti

Nova Opel/Vauxhall Astra stiže 2021. godine!

Nova platforma, novi pogon

1.36KPregleda

Brendovi Opel i Vauxhall će biti pod još većim uticajem PSA grupacije nakon što 2021. godine na tržište stigne naslednik modela Astra.

Naime, nova Astra će biti bazirana na EMP2 platformu koja podupire brojne modele PSA grupacije, među kojima je i novi Grandland X.

Zahvaljujući novoj platformi, nova generacija modela Astra će moći da koristi i brojne pogonske sklopove francuskog giganta. Pored tradicionalnih benzinskih agregata za koje se očekuje da će proizvoditi između 108 (81 kW) i 217 konjskih snaga (162 kW), sedma generacija modela Astra će se prodavati i sa dizel agregatima, za koje se očekuje da će proizvoditi između 99 (74 kW) i 177 konjskih snaga (132 kW).

Osim ovih, konvencionalnih pogonskih sklopova, nova Astra će zahvaljujući EMP2 arhitekturi dobiti i plug-in hibridni pogonski sklop koji će se verovatno sastojati od benzinskog agregata i elektromotora koji bi, kombinovanim radom, trebalo da proizvode ukupno preko 200 konjskih snaga (150 kW).

Što se dizajna tiče, nova Astra će imati dinamičniji izgled od trenutne generacije, te će pojedine stilske detalje preuzeti sa modela Grandland X. Ipak, njene dimenzije će ostati iste, odnosno, biće dugačka 4.350 mm. Naravno, još uvek ništa nije zvanično.

Međutim, pre nego što potpuno nova generacija stigne na tržište, Opel/Vauxhall će predstaviti i osveženu verziju trenunte generacije koja je već tri godine na tržištu. Već smo imali prilike da vidimo špijunske fotografije prototipa snimljene prilikom testiranja koji su imali kamuflažom prekriveni prednji deo, odnosno, farove, branike i masku (rešetku) hladnjaka.

Osvežena Astra će najverovatnije biti predstavljena pre kraja ove godine i to na privatnom događaju, s obzirom da je PSA grupacija odlučila da njeni novi brendovi preskoče Sajam automobila u Parizu.

Napomena: na fotografijama se nalazi model Vauxhall Astra K

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery