Vesti

Aston Martin Vantage GT3 debituje sledećeg meseca!

Na Nirburgringu

706Pregleda

Aston Martin Vantage GT3 će svoj debi imati na Nirburgringu 6. oktobra tokom osme runde VLN Endurance šampionata, uprkos činjenici da rad na njemu još uvek nije kompletno završen.

Novi Vantage GT3 neće biti homologizovan do marta sledeće godine, te će Aston martin iskoristiti ovu šansu da dobije povratne informacije koje će mu pomoći da radove privede kraju. Predstavnici britnaskog proizvođača se nadaju da će dobiti informacije o performansama i izdržljivosti svog novog automobila prilikom trka.

Zbog činjenice da još uvek nije homologizovan, Vantage GT3 će se takmičiti u klasi SPX. Za njegovim volanom će biti trostruki šampion trke Le Man, Daren Tarner, kao i pobednik trke „24 časa Nirburgringa“, Makism Martin.

Najnoviji Vantage GT3 je baziran na potpuno novom Vantage modelu, a u gami kompanije će zameniti uspešni V12 Vantage GT3 model. Ovaj model deli veliki broj komponenti sa modelom Vantage GTE, među kojima je i četvorolitarski twin-turbo V8 agregat. Iako je ovaj agregat konstruisan u predstavništvu kompanije AMG, u potpunosti je modifikovan od strane „Racing“ odeljenja britanskog proizvođača.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery