Vesti

Nova Mazda3 osvojila Red Dot “Best of the Best” nagradu za dizajn!

Nagrada za dizajn

Mazda3 Red Dot
1.57KPregleda

Mazda je ponovno bila u centru pažnje kada je osvojila nagradu „Red Dot: Best of the Best“ za novu generaciju modela Mazda3. 

Mazda3 Red Dot

Glavnu Red Dot nagradu za dizajn dodeljuje međunarodni žiri stručnjaka. I to samo za najizuzetnije proizvode. Predstavljena početkom ove godine, najnovija verzija modela Mazda3, Mazdinog najprodavanijeg modela, oblikovana je u skladu sa evoluiranim dizajnom „KODO: duša pokreta“. Upravo je Mazda3 dobila tu nagradu. 

Nagradu je, zajedno sa Ikuom Maedom (menadžerom globalnog dizajna Mazde) i Jo Stenuitom (evropskim direktorom dizajna), glavni dizajner Mazde3 Yasutake Tsuchida izjavio je: “Uklonili smo karakterne linije i druge suvišne elemente. Na taj način smo izrazili čistoću japanske estetike i stvorili oblik nastao jednim pokretom. Oblik koji je prividno jednostavan, ali istovremeno i duboko izražajan. Nivo rafiniranosti stvoren je radom ljudskih ruku sa ogromnim iskustvom. Oduševljeni smo što je to prepoznala i globalna dizajnerska zajednica.”

Uz nagrađivani izgled, Mazda3 pruža vozaču i putnicima iskustvo koje je usmereno na čoveka. Ponašanje automobila se oseća potpuno prirodno. Istovremeno se filtriraju nepoželjni uticaji sa kolovoza. Dizajn kabine i raspored komponenti poboljšavaju upotrebljivost kako bi se sprečili neudobnost i umor. Ovo je takođe prvi model koji koristi Mazdin novi revolucionarni Skyactiv-X motor. Prvi serijski benzinski motor na svetu sa kompresionim paljenjem. On kombinuje prednosti benzinskih i dizel motora, pružajući nisku potrošnju i veliki obrtni moment. Istovremeno smanjujući štetne emisije.

Mazda3 Red Dot

O Red Dot nagradama

Prvi put održan 1955. godine, Red Dot je izrastao u jedno od najvećih svetskih dizajnerskih takmičenja. Red Dot “Best of the Best” priznanja za revolucionarni dizajn dodeljena su za samo 80 od ukupno 5.500 prijava na ovogodišnjem takmičenju. Najnovija Red Dot nagrada sedma je za Mazdine Kodo modele: potpuno nova Mazda3 pridružuje se modelu MX-5 RF, koji je pobedio 2017., MX-5 sa platnenim krovom, CX-3 i Mazdi2 (sve 2015.), prethodnoj generaciji Mazde3 (2014.) i Mazdi6 (2013.). Kriterijumi za dodelu nagrada za dizajn proizvoda Red Dot uključuju inovativnost, funkcionalnost, ergonomiju, simbolički i emocionalni sadržaj, kvalitet koji se podrazumeva i ekološku kompatibilnost.

Mazda3 i drugi nagrađivani proizvodi iz 48 kategorija proizvoda (uključujući automobile i motocikle) biće izloženi na izložbi „Dizajn na pozornici“ u Red Dot Design muzeju u Esenu i stekli su pravo da nose simbol Red Dot.

PR Saopštenje: Mazda

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery