AktuelnoVesti

Njujork se pridružuje Kaliforniji u zabrani prodaje tradicionalnih vozila do 2035.

1.63KPregleda

Keti Hokl je kao novi guverner države Njujork preuzela kancelariju u avgustu, ali je već krenula u „ekološku“ akciju.

 

U objavi tokom pres konferencije guvernera savezne države Njujork, guvernerka Hokl je odobrila nacrt zakona koji zabranjuje prodaju novih vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem do 2035.

 

Ova dešavanja reflektuju izvršnu naredbu koju je guverner Kalifornije, Gevin Njusom, izdao u septembru prošle godine.

 

Po objavi, sva nova putnička vozila i kamioneti, koji se prodaju u Njujorku, moraju da budu nulte emisije do 2035. Pored toga, novi kamioneti za teške i srednje uslove, koji se prodaju u Njujorku, takođe moraju biti bez emisije izduvnih gasova do 2045.

 

Novopotpisani zakon, koji je predstavio državni senator savezne države Njujork, Pit Harkam, zahteva da nova terenska vozila i oprema, koji se tu prodaju, budu nulte emisije do 2035. a nova vozila za teške i srednje uslove do 2045.

 

Pored spomenutog, zakon zahteva razvoj strategije razvoja vozila nulte emisije do 2023. The New York State Energy Research and Develoment Authority (NYSERDA), vodiće ovu kampanju, ubrzavajući implementaciju državne politike i programa neophodnih za ostvarivanje zadatih ciljeva.

 

Njujorški departman za zaštitu životne sredine definiše vozila nulte emisije kao baterijska vozila, „plug-in“ hibridna i vozila pogonjena vodoničnim gorivnim ćelijama.

 

Potpisivanje zakona prethodi Klimatskoj nedelji 2021., koja se održava sledeće sedmice, kao podrška krajnjem cilju Njujorka da redukuje emisiju gasova s efektom staklene bašte za 85 odsto do 2050. Nova regulativa ide ruku pod ruku s ciljem predsednika Bajdena, da se prodaja novih automobila u SAD do 2030. 50 odsto odnosi na električne modele.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery