AktuelnoVesti

Električni naslednik Alpinea A110 akcenat stavlja na agilnost

1.43KPregleda

Zamena za Alpine A110, koju francuska marka razvija u saradnji s Lotusom, nastaviće s filozofijom davanja prednosti agilnosti u odnosu snagu, uprkos dodatnoj masi koju donosi električni pogonski sklop.

 

Tehnički šef francuske marke, Žil Le Bornj, povodom toga je rekao: „Alpine je oduvek kreirao okretne mašine, nije bio u poteri za ogromnom snagom, a mi nastavljamo akcenat da stavljamo na to.

 

Za nas, važnije je da zadržimo pravi balans između snage i agilnosti. Oko toga se vrte performanse kada govorimo o Alpineu, to je naša DNK.“

 

Da bi se izborili s dodatnom masom u vidu paketa baterija, Le Bornj očekuje da Alpine, koji razvija i performantni derivat Renaulta 5 i SUV-a u maniru Porsche Macana, iskoristi prednosti koje donosi sofisticirana tehnologija vektorisanja obrtnog momenta.

 

On je takođe istakao potencijal na planu bržeg, direktnijeg upravljanja električnim automobilima, primećujući da postavka na novom Renault Megane E-Tech Electricu već sada pruža unapređen, više sportski osećaj u odnosu na prethodne modele.

 

„Ugao upravljanja volan i točkova je gotovo direktan, a to je na neki način karakteristika za koju očekujem da će biti sasvim u skladu s Alpineom“, konstatovao je Le Bornj. „U kombinaciji s tehnologijom vektorisanja obrtnog momenta, koju istražujemo, to će biti nešto posebno.“

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery