Vesti

Niva 4×4 California – render fotografije

Da li bi vam se dopalo da nova Niva izgleda ovako?

Lada Niva 4x4 Califorania render
6.45KPregleda

Lada ima i te kako bogatu istoriju iza sebe. Prvi model sa tim imenom predstavljen je još 1970. godine. Međutim, ruski proizvođač je oduvek pravio jednostavne automobile čija je namena bila jednostavno prevoženje sa tačke A do tačke B. Jedan od takvih automobila je i legendardna Lada Niva….

Lada Niva 4x4 Califorania render

Istini za volju, automobili sa oznakom Lada retko su se mogli nazvati poželjnim. To se možda promenilo predstavljanjem modela Vesta kog smo imali prilike da testiramo. Ipak, najpoznatije vozilo ove kompanije svakako je „kraljica terenaca“ Lada Niva. Svi znamo da taj model nije drastično menjao svoj dizajn od kada je premijerno predstavljen sedamdesetih godina prošlog veka. Rusi su se vodili jednostavnom filozofijom „ako je dobro, ne menjaj ništa“.

Međutim, nedavno je predstavljen koncept Lada 4×4 Vision za koji bi moglo da se kaže da će biti naslednik Nive. A tu je i ovaj render koncept sa fotografija čiji je autor Den Dizil. Njegov rad je objavljen još početkom prošle godine, a automobil nosi ime Niva California. Uprkos tome, automobil izgleda moderno i po našem skromnom milšljenu, uopšte ne izgleda loše.

Prva stvar koja se primećuje na ovom render konceptu jeste koliko on izlgleda kompaktno. Naime, zadnja vrata su smeštena odmah iznad zadnjih točkova, što će verovatno kompromitovati udobnost na zadnjoj klupi. Međutim, automobil je kratak iz jednostavnog razloga, a to je da bude što bolji na off-road terenu. Kao i legendardna Niva. Zadnji deo nas dizajnom pomalo podseća na automobile kompanije Volvo.

U svakom slučaju, volimo da vidimo ove render fotografije automobila kako ih zamišljaju drugi ljudi. Iako je gotovo sigurno da pravi automobili uošte neće ličiti na te rendere.

Svakako, verujemo da naslednik Nive neće izgledati ovako, posebno nakon zvaničnog koncepta 4×4 Vision od prošle godine. Ali moramo priznati da ovaj render izgleda zanimljivo.

Da li bi vam se dopalo da nova Niva izgleda ovako?

2 Komentara

  1. Sve to lepo izgleda na slikama ali kad izadje sa trake bice poput dačije daster. Na slikama liči na rovera. Sobzirom da lada ima u ponudi slabe benzinske motore na uliva mi neku nadu. Treba da se ubaci neki dizelski agregat!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery