Vesti

BMW navodno radi na novom uvodnom krosoveru!?

Imaće i potpuno električni pogonski sklop

BMW X2 skice
888Pregleda

BMW u svojoj gami trenutno ima sedam krosovera. Ipak, izgleda da Bavarcima ni to nije dovoljno, jer su se pojavili izveštaji da oni rade na potpuno novom modelu koji bi se u gami pozicionirao ispod modela X2.

BMW X2 skice

Kako prenosi Auto Express, taj novi model bi bio konkurent modelu Audi Q2. On bi b io dugačak između 4,1 i 4,2 metara. To bi ga učinilo za 26 centimetara kraćim od modela X2 i 34,7 cm kraćim od modela X1.

Iako svi krosover modeli kompanije BMW imaju poznatu nomneklaturu od oznake X i broja, sa novim modelom to možda neće biti slučaj. Naime, još uvek ništa nije zvanično, ali se navodi da bi taj model mogao da se zove Urban X.

Bez obzira na to kako će se zvati, on će, navodi se, biti baziran na UKL2 platformi. Pogonske opcije bi bile preuzete sa drugih modela baziranih na toj platformi, a trebalo bi da budu dostupni i plug-in hibridna i potpuno električna opcija.

Još uvek se ne zna puno toga o ovom potencijalnom novom modelu. Međutim, navedeno je da bi električna verzija mogla imati autonomiju od 386 kilometara.

 

Napomena: na fotografijama su skice modela BMW X2

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery