Predstavljamo

Stigao je „osveženi“ Mitsubishi Pajero Sport

Unapređen dizajn i nova tehnologija

Mitsubishi Pajero Sport
3.48KPregleda

Nakon tizera od prošlog meseca, juče je u Tajlandu (gde će se i proizvoditi) i zvanično predstavljen „osveženi“ Mitsubishi Pajero Sport.

Mitsubishi Pajero Sport

Glavna promena na spoljašnjem dizajnu jeste to što je Pajero Sport „usvojio“ „Dynamic Shield“ dizajnerski pravac japanskog proizvođača. To znači da je on dobio nove farove i prednju masku (gril) koja podseća na onu sa modela L200. Upravo na tom modelu je novi Pajero Sport i baziran. Od promena se izdvajaju još i „viša“ hauba, blago restilizovani zdanji branik, novi točkovi i sportski spojelr na krovu.

Unapređen je i enterijer koji je sada izrađen od kvalitetnijih materijala. Osvežena je centralna konzola, tu su nove AC utičnice i pregradica za sitnice ispod centralnog naslona za ruke. Kada je reč o opremi, novi Pajero Sport ima Smartphone-Link Displey Audio (SDA) infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 8 inča. Ekran iste veličine se nalazi i na instrument tabli. Takođe, vozači mogu vrata otvarati preko svog telefona.

Tu su i novi sistemi asistencije vozaču i bezbednosti.

Kada je reč o mehanizaciji i agregatima, gotovo ništa nije promenjeno. Naime, ovaj SUV i dalje ispod haube krije 2.4-litarski MIVEC četvorocilindarski turbo dizel agregat. On je uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom. Taj agregat razvija 178 KS i 430 Nm obrtnog momenta koji se šalju svim točkovima preko Super-Select 4WD sistema koji ima novi off-road režim vožnje.

Mitsubishi Pajero Sport

Nakon lansiranja na Tajlandu, osveženi Mitsubishi Pajero Sport će se prodavati u još oko 90 zemalja širom sveta. Tu spadaju i Velika Britanija, Filipini i Australija.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery