AktuelnoVesti

Nissan Z Proto predstavljen uživo (VIDEO)

1.28KPregleda

Na događaju su se pojavili brojni vlasnici klasičnih „Z“ modela, željni da se upoznaju s novajlijom

 

Nakon dužeg čekanja, novi Nissan Z je konačno na putu da se pridruži automobilskom univerzumu, a priloženi video sugeriše da su entuzijasti u Japanu uzbuđeni oko svega toga kao verovatno i ostatak automobilskog sveta. U klipu je prikazano predstavljanje automobila na događaju za fanove, gde su se svi pojavili sa sopstvenim ljubimcima.

 

 

Događaj je bio svojevrstan uvid u istoriju Nissana Z serije. Raritet u vidu Z432 se pojavio nakratko, a ova varijanta prve 240Z generacije deli svoj 2,0-litarski redni „šestak“ s trećom generacijom Skylinea 2000GT-R. Sam naziv modela zapravo upućuje na 4 ventila po cilindru, tri karburatora i dve bregaste osovine.

 

 

Nissan Z Proto odlikuje retro stajling, koji evocira na prethodne generacije kultnog japanskog modela.  Prednji deo i silueta u velikoj meri podsećaju na 240Z, 260Z i 280Z. Četvrtasta zadnja svetla, moderna su varijacija na temu rešenja prisutnog kod 300ZX.

 

 

Enterijer Z Protoa ne prati atraktivnu karoseriju. Naravno, poseduje svu modernu tehnologiju koju biste očekivali u ovakvom automobilu, ali nema detalja koji bi oživljavali duh Z serije. Moguće je da će to kod serijske verzije biti promenjeno.

 

 

Ispod dugačke haube počiva twin-turbo V6, povezan s manuelnim menjačem, koji pogonsku silu šalje na zadnje točkove. Naravno, kao što se i pretpostavljalo, radi se o istoj jedinici koja pogoni Infiniti Q60 Red Sport 400 s naravno 400 konja i 475 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

 

 

Serijska verzija novog Z bi na američko tlo trebalo da stigne kao model za 2022. godinu, dok Evropljani, nažalost, neće imati prilike da uživaju u njemu. Kabriolet verzija bi eventualno mogla da pristigne nešto kasnije.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery