Vesti

Nemačka policija traga za ukradenim Ferrari 288 GTO!

Automobil čija je vrednost procenjena na 2 miliona evra ukraden je prilikom test vožnje

Ferrari 288 GTO
1.75KPregleda

Nemačka policija je objavila informaciju da intenzivno traga za kradljivcem koji je na drzak način otuđio skupoceni Ferrari 288 GTO. Ovaj italijanski super automobil ukraden je prilikom test vožnje koju je zakazao “potencijalni kupac”.

Ferrari 288 GTO

Ferrari 288 GTO vlsaništvo je trgovca oldtajmerima iz Dizeldorfa. U izveštaju se navodi da policija traga za čovekom koji je zatražio test vožnju sa vlasnikom automobila.

Prenosi se da su se “potencijalni kupac” i vlasnik automobila dogovorili za test vožnju u ponedeljak. Naravno, vlasnik je zahtevao da bude uz svoj automobil. Probna vožnja je bila planirana regionalnim putem B9 i autoputem A46 prema Dizeldorfu, uz promenu vozača. Međutim, kradljivac je iskoristio priliku kada je vlasnik izašao iz automobila da zameni mesto sa njim. Dao je gas i odvezao se sa sportskim automobile, ostavivši vlasnika u neverici.

U izveštaju policajaca se navodi da ukradeni automobil još uvek nije pronađen. Takođe se navodi da je vrednost automobila procenjena na 2 miliona evra!

Ferrari 288 GTO je proizveden u svega 272 primeraka. Pokreće ga 2,9-litarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 395 konjskih snaga i 496 Nm obrtnog momenta. Svi primerci su imali manuelni menjač i bili su teški svega 1.160 kilograma. Ferrari 288 GTO je tako postao jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih modela proizvođača iz Maranela.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery