Vesti

Hennessey počeo sa konstrukcijom prve šasije za Venom F5!

Ovaj model će imati jedinstvenu šasiju od ugljenikvoih vlakana

Hennessey Venom F5
1.5KPregleda

Tjuning kompanija iz Teksasa, Hennessey Performance, otkrila je da je počela sa radom na konstrukciji prve šasije od ugljenikovih vlakana koja će se naći na hiper automobili po imenu Venom F5.

Hennessey Venom F5

Teksaški tjuner je model Venom F5 premijerno predstavio krajem 2017. godine. Međutim, to nije bio gotov automobil, već samo prototip. Džon Henesi, čovek koji je na čelu kompanije Hennessey, nedavno je potvrdio da je serijski model u fazi izrade.

Dok je prvi originalni automobil te kompanije, Hennessey Venom GT imao šasiju čiji je konstruktor Lotus, Venom F5 će imati svoj jedinstveni dizajn. Ne samo da će njegova šasija biti izrađena od ugljenikovih vlakana, već će njegovo srce biti snažni 7,6-litarski V8 agregat. Pretpostavlja se da će taj agregat razvijati negde oko 1.600 konjskih snaga i 1.760 Nm obrtnog momenta.

Ako to zaista bude tako, sasvim je normlano što Hennessey tvrdi da će performanse biti neverovatne. Naime, nije tajna da kompanija iz Teksasa želi da probije barijeru od 300 milja na sat (482 km/h). Predstavnici te kompanije su izjavili da će probati da sa modelom Venom F5 postignu i maksimalnu brzinu od 500 km/h. Takođe, oni tvrde da će njihova kreacija iz mesta do 300 km/h ubrzavati za manje od 10 sekundi.

Prema tome, iako Bugatti nije zainteresovan da juri rekord kada je u pitanju maksimalna brzina, Hennessey i drugi proizvođači kao Koenigsegg (Jesko) i SSC (Tuatara), već su počeli nevidljivu trku čiji je cilj probity barijeru od 300 milja na sat.

Hennessey Venom F5

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery