Vesti

Najveći broj Mustang modela na jednom mestu!

Novi rekrod je postavilo čak 1.326 vozila

Ford Mustang novi rekord
1.7KPregleda

Mustang modeli dokle pokled seže. Tako bi se mogao opisati skup koji je održan tokom vikenda za nama u Belgiji. Na tom skupu je postavljen rekord za najveći broj Ford Mustang modela na jednom mestu. Bilo ih je čak 1.326.

Ford Mustang novi rekord

Kako bi sve to bilo zvanično, svi Mustang modeli postavljeni su sa 20 mesta razmaka između svakog vozila. Prethodni rekord je postavljen u mestu Toluca u Meksiku, 3. decembra 2017. godine. Na tom skupu je bilo 960 primeraka modela Mustang.

Takođe, na ovom događaju je iznad automobila preleteo i “lovac” P51 Mustang, koji je svoje ime “pozajmio” Fordu pre nekoliko decenija.

Ford Mustang novi rekord

Takođe, postoji interesantan podatak koji se tiče Forda i Belgije. Naime, najveći broj Mustanga u Evropi se prodaje upravo u toj zemlji. Tokom prve polovine ove godine, prodato je čak 5.500 primeraka na Starom kontinentu. To je za 3,7% više nego što ih je prodato tokom prve polovine 2018. godine.

Naime, postrojenje kompanije Ford u Belgiji, Lommel Proving Ground na kom je održan ovaj skup se prostire na 3,22 kilometara kvadratnih.

Ford trenutno prodaje svoj najprodavaniji sportski model u 20 evropskih zemalja. To su Austrija, Belgija, Britanija, Češka, Danska, Finska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Španija, Rumunija, Švedska i Švajcarska.

U Brtianiji se ovaj model prodaje sa početnom cenom od 37.685 funti za 2.3 EcoBoost modela. Sa druge strane, V8 GT i Bullit varijanta ovog modela koštaju od 42.810 i 48.210 funti, pa naviše.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery