Vesti

Ford i VW neće elektrifikovati nove Amarok i Ranger modele!

Bar za sada

VW Amarok i Ford Ranger
2.01KPregleda

Predstavnici kompanije Volkswagen saopštili su da nova generacija modela Amarok, na kojoj radi zajedno sa kompanijom Ford, neće biti elektrifikovana. Isto važi i za Fordov pikap Ranger.

Naime, u intervjuu sa magazinom Car Advice, na Sajmu automobila u Frankfurtu, član upravnog odbora nemačkog proizvođača Ralf Brendstater, rekao je da će mnogi budući VW modeli biti elektrifikovani, ali modeli Amarok/Ranger neće biti među njima.

“Do 2025. godine ćemo imati 20 modela na MEB platformi. Sa tih 20 modela ćemo pokriti sve segmente u kojima i danas imamo predstavnike”, rekao je on. Prvi model u nizu je ID.3, a za njim slede modelu sličnih dimenzija kao Tiguan i Passat.

Za razliku od proizvođača iz Volfsburga i Dirborna, Toyota je već potvrdila da će njen predstavnik u pikap segemntu, model Hilux, u budućnosti biti elektrifikovan. Isti je slučaj sa kompanijama Mitsubishi i Nissan čiji će modeli Triton i Navara takođe biti električni. Međutim, ni Ford neće zaostajati. Naime, američki proizvođač je najavio da nas u budunosti očekuje i potpuno električni F-150.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery